Save The Food är ett varumärke skapat av Rawfoodshop. Det kom till då vi fick frågan att hjälpa våra leverantörer att vara mer hållbara och sälja ut deras överskott av råvaror. Produkten erbjuds därför till ett lägre och bättre pris än normalt. Det kan handla om överproduktion, felaktiga förpackningar, skönhetsfel, trender, utgående sortiment eller korta bäst föredatum. Produkten är helt ok och av god kvalité. Torra livsmedel har lång hållbarhet, oftast mycket längre än vad vi tror. Så rädda maten tillsammans med oss och bli en klimathjälte du också!
Durramjöl är en naturligt glutenfri råvara som vi älskar att använda till våra bröd. Ursprungligen kommer den från Afrika men vårt durra odlas i Italien. Durran mals i en helt glutenfri kvarn och testas till slut i laboratorium för att säkerställa att den är glutenfri. Det är stenmalda fullkorn vilket gör att att den är mineral-, & fiberrik.
Durramjöl har bra bakegenskaper i jästa degar och ger en fin fullkornssmak. Det passar bra i kakor och ljusa bakverk, inte minst tillsammans med choklad. Durramjöl smakar lite som råg-, dinkel- eller kornmjöl.
Ingredienser: Fullkornsmjöl av durra*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Italien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1502,1kJ/ 359kcal, fett 3,2g varav mättat fett 1,6g, kolhydrater 69,7g varav sockerarter 1,2g, protein 11,1g, salt 0-1g.