Save The Food är ett varumärke skapat av Rawfoodshop. Det kom till då vi fick frågan att hjälpa våra leverantörer att vara mer hållbara och sälja ut deras överskott av råvaror. Produkten erbjuds därför till ett lägre och bättre pris än normalt. Det kan handla om överproduktion, felaktiga förpackningar, skönhetsfel, trender, utgående sortiment eller korta bäst föredatum. Produkten är helt ok och av god kvalité. Torra livsmedel har lång hållbarhet, oftast mycket längre än vad vi tror. Så rädda maten tillsammans med oss och bli en klimathjälte du också!
Kakaomassa är det viktigaste elementet i chokladtillverkning och består av finmalda kakaobönor.
Rekommendationer:
● Prova att riva kakaomassa och strö över din frukost. Använd lite agavenektar eller annat sötningsmedel för lite sötma.
● Blanda riven kakaomassa med agavenektar och frys in. Ät den kall.
● Blanda kakaomassa med örtte och macapulver.
● Blanda ner riven kakaomassa i glass för att få världens bästa chokladkrisp.
Ingredienser: Ekologisk kakaomassa (100%).
Ursprungsland: Peru.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2521 kJ/611 kcal,
Fett: 53,57 g,
- varav mättat fett: 32,14 g,
Kolhydrat: 10,7g,
- varav sockerarter: 0 g,
Fiber: 14,3 g,
Protein: 14,29 g,
Salt: 0,045 g.