50
Outlet
Kort datum
Kombu Alger EKO 125g i gruppen Råvaror & Dryck / Hälsokost / Alger & Sjögräs hos Rawfoodshop Scandinavia AB (KOMBU01)
Kombu Alger EKO 125g

Kombu Alger EKO 125g

2 Omdömen
Bäst före:
Artnr: KOMBU01


✔ 
Torkade kombualger
✔  Rawfood & veganskt
✔  Perfekt för att göra vegansk kombu dashi

204 kr / 102 kr
Du sparar 102 kr 50
 
Lägg i önskelistan
Leverans:  Tillfälligt slut
EkologiskVeganskRawfood
EU Organic
  • Varumärkesinfo
  • Produktbeskrivning
  • Ekologiska kombu-alger

    Kombu är en traditionell ingrediens som spelar en nyckelroll i många östasiatiska kök – och med vår ekologiska kombualger får du ett autentiskt inslag till ditt skafferi. Dessa torkade kelpalger kommer från arten Saccharina japonica, som varsamt odlas i havet utanför Japan, Korea och Irland. De skördas hållbart och torkas med stor omsorg för att bevara sin naturliga kvalitet. Kombu är särskilt uppskattad för att skapa en djup smakupplevelse i rätter och används ofta som grund till kombu dashi, en populär japansk buljong.

    Kombu passar perfekt för veganska recept och kreativ matlagning

    Denna tångsort är en riktig favorit för dig som gillar att laga veganskt – inte minst tack vare sin förmåga att ge fyllighet i smak utan att ta över. Kombu fungerar utmärkt tillsammans med grönsaker och baljväxter och kan dessutom blötas upp och användas i sallader, grytor eller wokade rätter. För dig som gillar att experimentera med veganska recept, är kombualger ett mångsidigt och smart val. Kom ihåg: kombu är naturligt salt i sig, så var försiktig med extra sälta. Oavsett om du vill lyfta smaken i vardagsrätterna eller skapa en autentisk japansk rätt – kombu är en ingrediens med stor potential för både smak och kreativitet i köket.

    Så kokar du vegansk kombu dashi – steg för steg

    1. Använd en bit kombu på cirka 5–6 cm.
    2. Skölj kombun noggrant flera gånger för att avlägsna eventuella rester från havet, som sand, alger eller små kräftdjur.
    3. Blötlägg kombun i kallt vatten i cirka 15 minuter, och häll bort blötläggningsvattnet.
    4. Lägg kombun i en kastrull med 1 liter färskt vatten. Värm långsamt upp vattnet och låt sjuda på låg värme i cirka 20 minuter – men låt det inte koka.
    5. Ta bort kombun innan vattnet når kokpunkten. Tillsätt gärna torkad shiitake och valfria grönsaker för mer smak.
    6. Använd buljongen som bas i soppor, grytor eller andra växtbaserade rätter.

  • Ingredienser & Information
  • Mer information
  • Egenskaper
  • Certifikat: EU Organic
    Egenskaper: Ekologisk , Rawfood , Vegansk
    Form: Torkad
    Förvaring: Skafferi (torrt & svalt)
    Process: Råtorkad
  • Specifikationer
  • Lagerstatus:
    Jämförpris:
  • Betyg:
  • Betyg
    Nedan kan du betygsätta Ge produkten ett betyg från 0–5 och lämna gärna en kommentar.
    Har du frågor? Kontakta istället vår kundtjänst!
    * Endast ditt namn kommer synas som avsändare.
    Antal omdömen: (2)
    | 2024-12-24
    0 | 0
    | 2024-12-24
    0 | 0

Blogginlägg om Kombu Alger EKO 125g

Det finns ännu inga blogginlägg kopplade till denna artikel.

Se fler varor

Irish Moss EKO 125g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
188 kr 269 kr
KÖP NU
Macadamianötter Premium RAW EKO 200g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
108 kr 216 kr
KÖP NU
Aleppotvål Lagerbärsolja 12% EKO 200g
30%
Kort datum
55 kr 79 kr
KÖP NU
Dulse Alg EKO 250g x 5 paket
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
1365 kr 2730 kr

Andra köpte även

Kokosolja Smak & Doftfri EKO 1000ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
89 kr 177 kr
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
132 kr 264 kr
KÖP NU
Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
127 kr 253 kr
KÖP NU
Valnötter i bitar RAW EKO 750g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
117 kr 233 kr
KÖP NU
Logga in
Har du kommit rätt?