Save The Food är ett varumärke skapat av Rawfoodshop. Det kom till då vi fick frågan att hjälpa våra leverantörer att vara mer hållbara och sälja ut deras överskott av råvaror. Produkten erbjuds därför till ett lägre och bättre pris än normalt. Det kan handla om överproduktion, felaktiga förpackningar, skönhetsfel, trender, utgående sortiment eller korta bäst föredatum. Produkten är helt ok och av god kvalité. Torra livsmedel har lång hållbarhet, oftast mycket längre än vad vi tror. Så rädda maten tillsammans med oss och bli en klimathjälte du också!
Mungbönor är en av de mest lättsmälta av alla bönsorter. Mungbönor innehåller protein som kroppen lätt kan ta upp. Förutom protein är de rika på fibrer och mineraler. De innehåller bland annat det sällsynta B17-vitaminet.
Ingredienser: Ekologiska råtorkade mungbönor (100%).
Ursprungsland: Kina.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Tillredning: Blötlägg 250 g bönor över natten. Koka i nytt vatten på svag värme i cirka 15 minuter eller tills bönorna blir mjuka.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1451,8 kJ / 347 kcal,
Fett: 1,2 g,
- varav mättat fett: 0,4 g,
Kolhydrater: 46,3 g,
- varav sockerarter: 6,6 g,
Protein: 23,8 g,
Salt: 0,02 g.