Rosenrot (Rhodiola rosea L.) tillhör familjen fetbladsväxter. Rosenrot kallas ofta för "nordens ginseng" då den har likartade effekter. Rosenrot är vanlig i de svenska fjällen men förekommer mer sällsynt i Hälsingland, Norrbotten och Bohuslän. Bra odlingsmark är särskilt fuktig mark vid klippor. Utomlands förekommer den särskilt i de arktiska områdena i Asien. Rosenrot är flerårig och kan bli upp till tre decimeter hög. Vanligen växer flera tillsammans i små dungar. Rosenrotens rötter doftar rosor vilket förklarar namnet.
Ingredienser:100% Ekologisk rhodiola rosenrot råtorkad under 40°C.
Ursprungsland: Asien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Dosering: 1-2 g/dag utspritt över dagen. Rhodiola rosenrot kan även påverka vissa läkemedel.
Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.
Näringsdeklaration per 100g:
Energivärde: 1071,1 kJ/256 kcal,
Fett: 1,9 g,
- varav mättat fett: 0,8 g,
Kolhydrater: 27,7 g,
- varav sockerarter: 0,9 g,
Protein: 6 g,
Salt: 0,02 g.