Kokosnötsträd växer i vulkanjordar vilket ger saven dess höga mineralhalt. Saven kan sedan användas till olika produkter såsom vinäger. Innehåller 17 aminosyror, ett brett spektrum av B-vitaminer, C-vitamin och naturligt förekommande FOS.
Kokosnötsträden tappas på sav som tas från blommorna. Den har ett väldigt låg GI på 35, är helt raw och opastöriserad, vilket gör att alla enzymer behålls. Vinägern tillverkas i små batcher där saven får åldras i mellan 8 månader och 1 år.
Vinägern innehåller även delar av "modern", dvs själva kulturen där vinägern skapas, och är därför lite grumlig. Det ger den en extra boost av enzymer, proteiner och laktobakterier.
Vinägern är gjord på saven till skillnad från många andra produkter med kokosvinäger som är gjorda på kokosvatten. Detta gör att den blir mycket mer näringsrik.
Du kan använda kokosvinäger i dressingar, eller dricka 1 matsked i ett glas vatten innan maten. Det går även utmärkt att använda den på huden eller i håret!