Ekologisk mald kryddnejlika
Vår malda kryddnejlika är ekologiskt odlad med anor från Moluckerna – en ögrupp som länge var känd som "kryddöarna". Den malda formen gör den både lättanvänd och intensiv i smaken. Med sin sötaktiga, varma arom är kryddnejlika en självklar ingrediens i både salta och söta rätter. Den är särskilt populär i mustiga grytor och inläggningar, men även bakverk där dess tydliga smak får ta plats. Mald kryddnejlika har en självklar plats i många klassiska internationella kök. I indisk matlagning används den ofta i kryddblandningar som garam masala, där den bidrar med djup och smakrikedom. Även i det svenska julköket är kryddnejlikan starkt förknippad med tradition, som i exempelvis pepparkakor.
Använd kryddnejlika i veganska recept & värmande teer
Den mångsidiga smaken hos mald kryddnejlika gör den till ett givet val för dig som älskar att experimentera i köket. Den ger ett oväntat lyft i veganska recept där andra smaker behöver förstärkning. Varför inte prova att lägga till kryddnejlika exempelvis i linsgrytor, vegobullar eller kryddiga grönsaksbiffar? Du kan också använda kryddan som inslag i en hemmagjord teblandning med andra kryddor som kanel och kardemumma – perfekt för att skapa ett kryddigt, värmande te med karaktär.