Save The Food är ett varumärke skapat av Rawfoodshop. Det kom till då vi fick frågan att hjälpa våra leverantörer att vara mer hållbara och sälja ut deras överskott av råvaror. Produkten erbjuds därför till ett lägre och bättre pris än normalt. Det kan handla om överproduktion, felaktiga förpackningar, skönhetsfel som tex färg, form, konsistens och smak, trender, utgående sortiment eller korta bäst föredatum. Produkten är helt ok och av god kvalité. Torra livsmedel har lång hållbarhet, oftast mycket längre än vad vi tror. Så rädda maten tillsammans med oss och bli en klimathjälte du också!
Detta carobpulver kommer från vildvuxna carobträd i Italien och har en fyllig och söt smak. Det är ett fint pulver som kan användas som smakförhöjare i alla möjliga recept, speciellt i chokladdesserter. Vanlig carobpulver prepareras vid ca 70°C medan detta raw food pulver inte upphettas till mer än 37°C.
Carob är en baljväxt som kommer från det ständigt grönskande carobträdet (Ceratonia siliqua). Det är egentligen en buske som formas till ett träd. Den har sitt ursprung runt Medelhavet men odlas numera även i anda varma delar av världen så som i Florida och Kalifornien. Det tar hela 6-8 år för ett carobträd att ge frukt. Den fortsätter sedan att ge frukt i hundra år. Ett fullvuxet carobträd får flera 100 kilo frukt per år.
Eftersom carobnektar tillverkas vid en låg temperatur är den en renare produkt än melass som är vanligt förekommande. Samtidigt har carob samma fylliga och söta smak som melass.
Ingredienser: Råtorkat carobpulver*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Italien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 928,8g/222kcal, fett 1g varav mättat fett 0g, kolhydrater 89g varav sockerarter 49g, protein 5g, salt 0g.