Alla inlägg

Auberginerullader med valnötsfyllning och krispigt granatäpple

Auberginerullader med valnötsfyllning och krispigt granatäpple

Auberginerullader är en riktig smakupplevelse som är packad med smak och näringingsämnen. Perfekt för dig som värderar hälsosam mat och vill utforska plantbaserade alternativ. I detta inlägg tar vi en närmare titt på auberginens värld – från deras näringsvärde till hur du kan variera dem för att passa just din smak.

Auberginens kraft - näringsrik & smakfull

Aubergine är en mångsidig ingrediens perfekt för veganska rätter, tack vare dess förmåga att absorbera smaker och ge mättnad. Låg i kalorier och innehåller fibrer, vitaminer C, K, B6 samt mineraler som mangan, koppar, och kalium, är aubergine en utmärkt för dig som vill äta både nyttigt och gott. Kombinera med ingredienser som rödbetor och valnötter för att ytterligare boosta näringsvärdet och tillföra hälsosamma fetter.

Variera dina rullader efter säsongens smaker

Ett av de bästa sätten att hålla din matlagning spännande och näringsrik är att variera dina auberginerullader med ingredienser som är i säsong. På sommaren kan du till exempel lägga till färska örter och sommargrönsaker som zucchini och paprika Under hösten och vintern kan fyllningen göras mer robust med tillägg av rostade rotfrukter eller pumpa. Genom att anpassa fyllningen efter säsong kan du inte bara njuta av de färskaste ingredienserna utan också upptäcka nya smakkombinationer.

Tips för den perfekta rulladen

  • Välj rätt aubergine: För bästa resultat, leta efter fasta, glänsande auberginer som känns tunga för sin storlek.
  • Förbered auberginen väl: Att salta skivorna innan tillagning kan hjälpa till att dra ut överflödig vätska och minska beskheten.
  • Var kreativ med fyllningen: Använd detta som en möjlighet att experimentera med olika smaker och texturer. Blanda dina favoritgrönsaker, nötter, frön, och kryddor.

Recept - Auberginerullader med valnötsfyllning och krispigt granatäpple

Ingredienser

1 aubergine
1 rödbeta
2 dl valnötter
3 msk olivolja
2 msk rödbetspulver
½ dl granatäpplekärnor
½ dl pistagenötter
½ tsk gurkmeja
salt och peppar, efter smak
citronjuice

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 40 grader.
  2. Tvätta och skiva auberginen i 5 mm tjocka skivor och lägg på en plåt. Salta och låt stå en stund för att vätska av sig. Torka försiktigt av med hushållspapper.
  3. Blanda olivolja, gurkmeja samt salt och peppar och pensla på skivorna. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. (Går även att steka men blir så klart inte då helt raw).
  4. Skala och riv en rödbeta och mixa tillsammans med valnötterna och olivoljan. Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice samt rödbetspulvret.
  5. Ta ut auberginerna och lägg på lite av fyllningen på ena kanten. Toppa med grovhackade pistagenötter och granatäpplena. Rulla ihop skivorna.
  6. Servera tillsammans med en sallad och tzatsiki eller någon annan dip.

Från vardag till fest

 Auberginerullader är inte bara hälsosamma och näringsrika, de är även ett utmärkt val för alla typer av måltider – perfekta som vardagsrätt och lika imponerande som en festmåltid. Dessa delikatesser erbjuder en fantastisk möjlighet för alla, oavsett om du redan är en vegan med erfarenhet eller bara är nyfiken på att utforska och prova nya, hälsosamma recept. upptäck hur läckert nyttig mat kan vara!



Ingredienser:

Valnötter Premium RAW 750g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 145 SEK 242
KÖP NU
Pistagenötter Premium RAW EKO 200g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 132 SEK 189
KÖP NU
Gurkmeja EKO 500g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 55 SEK 110
KÖP NU
Valnötter i bitar Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 77 SEK 129
KÖP NU
Valnötter i bitar Premium RAW 750g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 125 SEK 179
KÖP NU
Valnötter i bitar RAW EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 97 SEK 138
KÖP NU
Valnötter i bitar RAW EKO 750g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 137 SEK 196
KÖP NU
Valnötter Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 108 SEK 180
KÖP NU
Svartpeppar Mald EKO 100g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 41 SEK 82
KÖP NU
Himalaya Salt Finmalt 500g
49%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 26 SEK 51
KÖP NU
Gurkmeja EKO 100g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 26 SEK 52
KÖP NU
Gurkmeja Kurkumin EKO 500g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 74 SEK 148
KÖP NU
Valnötter i bitar RAW EKO 750g
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-12-31
SEK 118 SEK 196
Rödbetspulver EKO 125g
49%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före: 2024-07-18
SEK 45 SEK 89
Rödbetspulver EKO 250g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 95 SEK 189
Valnötter i bitar RAW EKO 500g
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 83 SEK 138
Gurkmeja EKO 1kg
50%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 110 SEK 220
Logga in
Har du kommit rätt?