Save The Food är ett varumärke skapat av Rawfoodshop. Det kom till då vi fick frågan att hjälpa våra leverantörer att vara mer hållbara och sälja ut deras överskott av råvaror. Produkten erbjuds därför till ett lägre och bättre pris än normalt. Det kan handla om överproduktion, felaktiga förpackningar, skönhetsfel, trender, utgående sortiment eller korta bäst föredatum. Produkten är helt ok och av god kvalité. Torra livsmedel har lång hållbarhet, oftast mycket längre än vad vi tror. Så rädda maten tillsammans med oss och bli en klimathjälte du också!
Linfrömjöl har en hög halt av kostfibrer och Omega-3 fettsyror och används med fördel inom bakning eller i müsli. Glutenfri.
Ingredienser: Malda ekologiska råtorkade linfrön (100%).
Ursprungsland: Polen.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Försiktighet: Linfrö innehåller ett naturlgt växtgift, linamarin, som i kroppen omvandlas till vätecyanid. Vid upphettning kan dock halten minska något.
Linfrön är fröer från växten lin. Råden innebär att bara äta små mängder linfrön och att krossade linfrön dessutom ska upphettas tillsammans med vätska. När krossat linfrö kokas eller tillagas på annat sätt med värme och vätska försvinner en del av vätecyaniden. För barn går det bra att äta hela linfrön i musli, gröt och bröd men i övrigt bör barn avstå från både hela och krossade linfrön.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1969 kJ/ 477 kcal,
Fett: 31,0 g,
- varav mättat fett: 2,9 g,
Kolhydrater: 13,0 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Fiber: 34,8 g,
Protein: 19 g,
Salt: 0,07 g.