Recept & Inspiration

Detoxmeny dag 1

Detoxmeny dag 1

När du vaknar dricker du ett stort glas filtrerat vatten med citronsaft. Om möjligt, träna lite, dvs. gå, jogga, cykla och avsluta med några mjuka stretchövningar.

Drick filtrerat vatten hela dagen när du är törstig och se till att du dricker minst 3 liter om dagen. Du kan också dricka örtteer bla Rawfoodshop Detox Te, och Kamomill.

Frukost - Grönkålssmoothie - Green Meadow Mix 1 tsk, Grönkål, äppelpäron, persilja, hampafrön + frukt eller grönsaker efter eget val, med ett litet antal nötter / frön

Mellanmål - liten handfull paranötter

Lunch - Guacamole i salladsblad, krydda med en liten mängd Himalayasalt

Mellanmål - en banan

Middag - Rå spagetti med ”Meat Balls”

Ät inte efter 19.30. Om du behöver dricka, ta kanske en kopp kamomillte.

Kale Green Smoothie

2,4 dl osötad mandelmjölk (blötlägg mandlar över natten, skölj och blanda med 2,4 dl vatten, töm innehållet i en mixer och kör på hög hastighet tills du har en mandeldryck, sila genom en duk)

1 tsk Green Meadow Mix

1,2 dl hackad grönkål

1,2 kopp ananasjuice

1,2 kopp tärnad ananas

1 banan

Recept:

Blanda ingrediensen i en mixer tills smoothiesen är jämn - tillsätt lite vatten om du tycker att den är för tjock


Ingredienser:

Mandel Premium RAW 1kg
40%
SEK 150 SEK 250
KÖP NU
Detox Te EKO 50g
39%
Rawfoodshop
SEK 40 SEK 66
KÖP NU
Kamomill Te EKO 50g
40%
Rawfoodshop
SEK 43 SEK 72
KÖP NU
Hampafrön Skalade EKO 1kg
40%
SEK 199 SEK 332
KÖP NU
Mandel Premium RAW 500g
40%
SEK 84 SEK 140
KÖP NU
Green Meadow Mix EKO 150g
40%
SEK 91 SEK 152

Guacamole i salladsblad

2 mogna avokado

½ hackad rödlök

1 mogen tomat, ta bort kärnorna och hacka i bitar

1 chili, avskalad och finhackad eller 1/2 tsk chili flakes

2 msk korianderblad, finhackad (eller persilja)

1/2 tsk spiskummin mald

1 msk citronsaft

Salladsblad

Himalayasalt & peppar

Recept:

Skala och mosa avokado med en gaffel i en serveringsskål. Rör i hackad rödlök, tomat, citronsaft, korianderblad, chili, salt och peppar. Låt stå svalt i 30 minuter.

Vik in två skedar blandning i varje salladsblad.

Ingredienser:

Spiskummin pulver EKO 100g
40%
SEK 67 SEK 112
KÖP NU
Chilliflakes EKO 50g
40%
SEK 37 SEK 62
KÖP NU
Svartpeppar Mald EKO 100g
40%
SEK 49 SEK 82
KÖP NU
Citron Juice EKo 1 liter
30%
SEK 83 SEK 118
Himalaya Salt Finmalt 500g
39%
SEK 31 SEK 51

Rå spagetti med “köttbullar”

1 stor zucchini - om du har en spiralskärare, använd spiralizer för att skapa spagetti. Eller använd en skivare eller rivjärn för att göra nudlar.

Sås

1 tomat

½ röd paprika

½ kopp soltorkade tomater, blötläggda

1/2 tsk vitlöskspulver

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

Himalayasalt & peppar

Recept:

Blöt de soltorkade tomaterna i vatten i cirka 30 minuter innan du gör din sås. Tillsätt alla ingredienser i din mixer / matberedare och blanda tills såsen når önskad konsistens. Om du vill ha tjock sås mixa inte på hög hastighet eller för länge.

"Köttbullar"

1,2 dl valnötter. Blötläggs i 6 timmar i filtrerat vatten

1 stjälkselleri, hackad

1 Skivad lök, hackad

¼ röd paprika

1 vitlöksklyfta, krossad

1 msk jungfru kallpressad olivolja

1 nypa med torkad oregano och torkad basilika

1 kopp sesamfrön

Himalayasalt & peppar

Häll av nötterna vattnet och låt dem torka. Blanda alla ingredienser i en mixer, fortsätt sedan att pulsa tills du når en tjock konsistens, så blandningen klibbar ihop. Blanda inte för länge så det blir en pasta det får gärna vara lite bitar kvar i smeten.Rulla till bollar och rulla sen i sesamfrön.

Lägg zucchini-spagetti på tallriken, häll över såsen och lägg på "köttbullarna" ovanpå såsen, häll på lite mer sås på bullarna.


Ingredienser:

Oregano EKO 50g
40%
Herbaveda
SEK 27 SEK 45
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 500ml
30%
SEK 126 SEK 180
KÖP NU
Basilika EKO 30g
31%
Herbaveda
SEK 27 SEK 39
KÖP NU
Sesamfrön oskalade EKO 500g
30%
SEK 60 SEK 86
KÖP NU
Vitlökspulver EKO 50g
40%
SEK 29 SEK 48
Valnötter Premium RAW 750g
40%
SEK 145 SEK 242
Logga in
Har du kommit rätt?