
Detoxmeny dag 1
Drick filtrerat vatten hela dagen när du är törstig och se till att du dricker minst 3 liter om dagen. Du kan också dricka örtteer bla Rawfoodshop Detox Te, och Kamomill.
Frukost - Grönkålssmoothie - Green Meadow Mix 1 tsk, Grönkål, äppelpäron, persilja, hampafrön + frukt eller grönsaker efter eget val, med ett litet antal nötter / frön
Mellanmål - liten handfull paranötter
Lunch - Guacamole i salladsblad, krydda med en liten mängd Himalayasalt
Mellanmål - en banan
Middag - Rå spagetti med ”Meat Balls”
Ät inte efter 19.30. Om du behöver dricka, ta kanske en kopp kamomillte.
Kale Green Smoothie
2,4 dl osötad mandelmjölk (blötlägg mandlar över natten, skölj och blanda med 2,4 dl vatten, töm innehållet i en mixer och kör på hög hastighet tills du har en mandeldryck, sila genom en duk)
1 tsk Green Meadow Mix
1,2 dl hackad grönkål
1,2 kopp ananasjuice
1,2 kopp tärnad ananas
1 banan
Recept:
Blanda ingrediensen i en mixer tills smoothiesen är jämn - tillsätt lite vatten om du tycker att den är för tjock
Ingredienser:
Guacamole i salladsblad
2 mogna avokado
½ hackad rödlök
1 mogen tomat, ta bort kärnorna och hacka i bitar
1 chili, avskalad och finhackad eller 1/2 tsk chili flakes
2 msk korianderblad, finhackad (eller persilja)
1/2 tsk spiskummin mald
1 msk citronsaft
Salladsblad
Recept:
Skala och mosa avokado med en gaffel i en serveringsskål. Rör i hackad rödlök, tomat, citronsaft, korianderblad, chili, salt och peppar. Låt stå svalt i 30 minuter.
Vik in två skedar blandning i varje salladsblad.
Ingredienser:
Rå spagetti med “köttbullar”
1 stor zucchini - om du har en spiralskärare, använd spiralizer för att skapa spagetti. Eller använd en skivare eller rivjärn för att göra nudlar.
Sås
1 tomat
½ röd paprika
½ kopp soltorkade tomater, blötläggda
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Recept:
Blöt de soltorkade tomaterna i vatten i cirka 30 minuter innan du gör din sås. Tillsätt alla ingredienser i din mixer / matberedare och blanda tills såsen når önskad konsistens. Om du vill ha tjock sås mixa inte på hög hastighet eller för länge.
"Köttbullar"
1,2 dl valnötter. Blötläggs i 6 timmar i filtrerat vatten
1 stjälkselleri, hackad
1 Skivad lök, hackad
¼ röd paprika
1 vitlöksklyfta, krossad
1 msk jungfru kallpressad olivolja
1 nypa med torkad oregano och torkad basilika
1 kopp sesamfrön
Häll av nötterna vattnet och låt dem torka. Blanda alla ingredienser i en mixer, fortsätt sedan att pulsa tills du når en tjock konsistens, så blandningen klibbar ihop. Blanda inte för länge så det blir en pasta det får gärna vara lite bitar kvar i smeten.Rulla till bollar och rulla sen i sesamfrön.
Lägg zucchini-spagetti på tallriken, häll över såsen och lägg på "köttbullarna" ovanpå såsen, häll på lite mer sås på bullarna.