
Rödkålssallad med superbär och valnötter
Nyttig och väldigt fräsch kålsallad med smak av superbär och lite sötma. Passar utmärkt som gott tillbehör på julbordet.
Ingredienser ca 8 personer:
500g rödkål
1/2 dl torkade blåbär
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl torkade gojibär
75g valnötter
1 tsk himalayasalt
Dressing:
3msk äppelcidervinäger
1 msk honung
3 msk raps- eller olivolja
Himalaya salt
Svartpeppar
1. Finstrimla rödkålen och massera den med saltet. Låt stå i 15 min och häll av om det blir vatten i skålen.
2. Blanda kålen med den torkade frukten och nötterna.
3. Blanda dressingen i en skål genom att först hälla i vinägern och blanda med honungen. Vispa i oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll över salladen och blanda väl.