Recept & Inspiration

Rödkålssallad med superbär och valnötter

Rödkålssallad med superbär och valnötter

Nyttig och väldigt fräsch kålsallad med smak av superbär och lite sötma. Passar utmärkt som gott tillbehör på julbordet.

Ingredienser ca 8 personer:

500g rödkål
1/2 dl torkade blåbär
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl torkade gojibär
75g valnötter
1 tsk himalayasalt

Dressing:

3msk äppelcidervinäger
1 msk honung
3 msk raps- eller olivolja
Himalaya salt
Svartpeppar

1. Finstrimla rödkålen och massera den med saltet. Låt stå i 15 min och häll av om det blir vatten i skålen.

2. Blanda kålen med den torkade frukten och nötterna.

3. Blanda dressingen i en skål genom att först hälla i vinägern och blanda med honungen. Vispa i oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll över salladen och blanda väl.

Ingredienser:

Blåbär med äppelsaft EKO 100g
40%
SEK 89 SEK 148
KÖP NU
Tranbär EKO 500g
30%
Rawfoodshop
SEK 111 SEK 159
KÖP NU
Gojibär EKO 250g
30%
Rawfoodshop
SEK 76 SEK 108
KÖP NU
Honung Kallrörd EKO 300g
40%
SEK 72 SEK 120
KÖP NU
Äppelcidervinäger EKO 500ml
30%
SEK 69 SEK 98
KÖP NU
Olivolja kallpressad EKO 500ml
30%
SEK 126 SEK 180
KÖP NU
Himalaya Salt Finmalt 500g
39%
SEK 31 SEK 51
Logga in
Har du kommit rätt?