Att införa havrefiber i sin kost är ett enkelt sätt att öka sitt fiberintag, utan att få i sig varken kolhydrater, fett eller protein. Perfekt för den som följer low-carb dieten!
Vad är havrefiber?
Havrefiber utvinns från skalet av havregryn. Genom att mala detta till ett fint pulver skapas ett rent olösligt fiber som människans matsmältningssystem inte kan hämta någon näring ifrån. Det passerar alltså mag- och tarmkanalen osmält.
Fördelar
- Då kroppen inte kan bearbeta havrefibret, är det en busenkel metod att berika sin kost med fiber.
- Ökat fiberintag kan främja förbättrad mag-/tarmfunktion.
- Havrefiber absorberar stora mängder vatten och fett och kan ge längre perioder av mättnadskänsla.
Användning
Havrefibrets goda absorberingsförmåga gör det till en fantastisk utfyllnadsingrediens i matlagning såväl som bakning. Eftersom kroppen inte kan absorbera några kalorier från havrefiber gör det sig utmärkt i low-carb recept.