Ekologiskt hirsmjöl har en lätt konsistens och ser nästan ut som vetemjöl. Hirsmjöl har en söt smak och används främst för sött bröd och desserter, vanligtvis i kombination med andra mjölsorter för att förbättra konsistensen.
För glutenfri matlagning kombineras hirsmjöl ofta med xantangummi eller annat bindemedel. Det kan även blandas med vetemjöl, och ett förhållande av 3 delar vetemjöl till 1 del hirsmjöl är en bra utgångspunkt. Hirsmjöl används ofta i asiatisk och afrikansk matlagning, särskilt i tunnbröd och desserter.
Hirsmjöl EKO 1kg
2 Omdömen- Produktbeskrivning
-
- Ingredienser & Information
Ingredienser: Stenmalet, ekologiskt och glutenfritt hirsmjöl av fullkorn. (100%).
Ursprung: Holland.
Förvaring: Förvars torrt och svalt.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1456,0kJ / 348 kcal,
Fett: 2,9 g,
- varav mättat fett: 0,6 g,
Kolhydrater: 68,8 g,
- varav sockerarter: 0,6 g,
Protein: 10,5 g,
Salt: 0,1 g.- Mer information
- Egenskaper
-
Certifikat: EU Organic Form: Mjöl Förvaring: Skafferi (torrt & svalt) Process: Råtorkad - Specifikationer
-
Lagerstatus:Jämförpris:Frakt: Klass 2 - max 0,5 kg
- Betyg:
-
Stefan Borg | 2023-11-250 | 0Glad över att få tag i bra hirsmjöl, bra till allt möjligt, dosa exempelvis, väldigt näringsrik.Staffan | 2023-11-050 | 0Bra att baka med