3


Nötmjölk går att göra på vilka nötter som helst så välj din favorit och sätt igång! 


Ingredienser: 
  • 2 deciliter valfria nötter (cashew, hasselnöt, mandel, riven kokos etc.) 
  • 8 deciliter vatten
  • en nypa himalaya salt
  • valfri sötning i valfri mängd som honung, dadlar eller agavesirap! 
Gör Såhär:

1. Börja med att blötlägga dina nötter - detta gör du för att få bort svårsmälta enzymer och ger mjölken en lite mildare smak. 
2. Sila av vattnet och skölj dina nötter ordentligt!
3. Mixa nötterna tillsammans med vatten och valfri sötning tills de är riktigt finfördelade.
4. Sila mjölken i en en nötmjölkspåse eller genom en duk/trasa! 
5. Förvara din hemmagjorda nötmjölk i glasflaska i kylen! 

Kommentarer

Recension av Lena

posted on 20 Aug 2019
Ska den inte mixas?

Recension av Lena

posted on 20 Aug 2019
Hej! Ska inte nötterna mixas före de silas? Mvh Lena

Recension av Boushra Almahdi

posted on 09 Nov 2019
Man kan använda solroslecitin för att undvika att mjölken separerar

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.