
Chiapudding i tre färger
Här är en variant av festlig chiapudding i tre färger - blått, vitt och rött. Kul, enkel men ack, så god! Prova någon av våra goda och färgglada fruktpulver tillsammans med chiafrön.
3-4 portioner
Du behöver:
4 dl kokosmjölk*
3 msk chiafrön
3 msk dadelsocker eller annan valfri sötning
3 krm vaniljpulver
1-2 tsk blåbärspulver, vild och/eller blå spirulina
1-2 tsk jordgubbs- eller hallonpulver och/eller pink pitayapulver
Gör såhär:
1. Blanda ihop kokosmjölk*, vanilj och sötning i en skål. Dela upp i tre mindre burkar/skålar. Rör ner blåbärspulver i en del. Jordgubbs- eller hallonpulver i den andra. Tredje delen ska vara naturell - det vill säga vit.
2. Rör mer 1 msk chiafrön i röda delen och fördela i portionsskålar/glas. Ställ in i kylen cirka 30 minuter.
3. Ta ut från kylen och fördela den vita delen när du rört i 1 msk chiafrön. Ställ in i kylen en stund till.
4. Gör på samma sätt med den blå delen. Ställ in i kylen igen - ett par timmar eller över natten.
Tips!
Servera gärna med riven kokosnöt eller färska bär om du så önskar och du kan "färga" din chiapudding med vilket fruktpulver som helst. Eller kanske med vårt fina raw kakaopulver. Och du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk och kokosgrädde med vår kokosmjölkpulver? Det är både godare, mer hållbart och så slipper du konka hem tunga burkar från butiken.
* Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:
Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer. För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
Kokosgrädde gör du på samma sätt. Men du minskar mängden vatten med en tredjedel. Eller tar motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.
Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.
Du behöver:
4 dl kokosmjölk*
3 msk chiafrön
3 msk dadelsocker eller annan valfri sötning
3 krm vaniljpulver
1-2 tsk blåbärspulver, vild och/eller blå spirulina
1-2 tsk jordgubbs- eller hallonpulver och/eller pink pitayapulver
Gör såhär:
1. Blanda ihop kokosmjölk*, vanilj och sötning i en skål. Dela upp i tre mindre burkar/skålar. Rör ner blåbärspulver i en del. Jordgubbs- eller hallonpulver i den andra. Tredje delen ska vara naturell - det vill säga vit.
2. Rör mer 1 msk chiafrön i röda delen och fördela i portionsskålar/glas. Ställ in i kylen cirka 30 minuter.
3. Ta ut från kylen och fördela den vita delen när du rört i 1 msk chiafrön. Ställ in i kylen en stund till.
4. Gör på samma sätt med den blå delen. Ställ in i kylen igen - ett par timmar eller över natten.
Tips!
Servera gärna med riven kokosnöt eller färska bär om du så önskar och du kan "färga" din chiapudding med vilket fruktpulver som helst. Eller kanske med vårt fina raw kakaopulver. Och du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk och kokosgrädde med vår kokosmjölkpulver? Det är både godare, mer hållbart och så slipper du konka hem tunga burkar från butiken.
* Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:
Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer. För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
Kokosgrädde gör du på samma sätt. Men du minskar mängden vatten med en tredjedel. Eller tar motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.
Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.