
Detoxmeny dag 2
När du vaknar dricker du ett stort glas filtrerat vatten med lite citron juice.Om möjligt, träna lite, dvs. gå, jogga, cykla och avsluta med några mjuka stretchövningar.
Drick filtrerat vatten hela dagen när du är törstig och se till att du dricker minst 3 kullar i slutet av dagen. Du kan också dricka örtteer, dvs. pepparmynta, nässlor.
Frukost - Red Berries & Grapefruit smoothie + färsk frukt eller grönsak efter val + litet antal nötter / frön
Morgonmellanmål - hand full av paranötter
Lunch - Rå zucchini-hummus med extra grönsaker och halv avokado, krydda med en liten mängd Himalayasalt
Eftermiddagsmål - bärsmoothie
Middag - Blomkålris med färsk grön sallad, krydda med en liten mängd Himalayasalt. Ät inte efter 19.30. Om du behöver dricka, ta en kopp kamomillte.
Red Berries & Grapefruit Smoothie
1 tsk Red Berries & Antioxidant Mix
1 Grapefrukt, skalad och hackad
5 dl färska eller frysta jordgubbar
1 st äpple, kärnad och hackad
1 bit färsk ingefära, skalad och hackad
Metod:
Kombinera alla ingredienser i mixern, tillsätt 1 kopp vatten och mixa tills det är jämnt.
Ingredienser:
Rå zucchini-hummus
1 Zucchini, hackad
0.8 dl kallpressad olivolja
0.8 dl tahini
3 vitlöksklyftor
3 msk citronjuice
Blanda gärna ner lite rödbetspulver och/eller morotspulver för olika smakar och färger på hummusen.
Recept:
Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills de är smidiga och krämiga, krydda med salt och peppar efter smak. Ät råa morötter, selleri, tomater, oliver och avocado med hummusen och njut.
Ingredienser:
Blomkålris med grön sallad
1 stor blomkål
3-4 msk näringsjäst
Extra virgin olivolja
Färska örter efter val, basilika, persilja, koriander, dill
6-7 gröna salladsblad
2 msk citronjuice
1 msk Extra virgin olivolja
Recept:
Riv blomkålen, eller pulsa i en matberedare tills risliknande konsistens, tillsätt näringsjäst och krydda blandningen med äppelcidervinäger, olivolja och salt och peppar efter smak, pulsa igen för att blanda allt. Tillsätt hackade färska örter och pulsa för att blanda allt försiktig så att du inte överbearbetar. Blanda med gröna salladsblad citronsaft och olivolja för servering.