
Sötpotatis med hummustopping x3
Du behöver:
Sötpotatis
Olivolja
Salt
Peppar
Kanske någon annan rolig krydda (alla våra eko kryddor och kryddmixer hittar du här)
Hummus
Ingredienser:
- 400 g kikärtor, sköljda och avrunna
- 3 msk tahini (sesampasta)
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 1/2 tsk salt
- 2-3 msk vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin (valfritt)
Gör så här:
- Lägg kikärtorna i en mixer eller matberedare och mixa tills de är finfördelade.
- Tillsätt tahini, vitlök, citronsaft, salt och spiskummin (om du använder det) och mixa igen tills allt är väl blandat.
- Tillsätt vatten, en matsked åt gången, och mixa tills hummusen har en mjuk och krämig konsistens.
- Smaka av med mer salt eller citronsaft om det behövs.
- I vårt recept har vi även tillsatt avocado, rödbetspulver och gurkmeja!
Gör såhär:
- Sätt på ugnen, 200 C
- Tvätta och skiva sötpotatisen i centimetertjocka skivor.
- Ringla olivolja över skivorna och salta och peppra.
- Rosta i ugnen tills de blivit lite mjuka och fått en fin färg.
- Ta ut skivorna från ugnen och låt svalna av innan du brer på hummusen, toppa med lite krasse eller färska örter.

Tips:
Sötpotatis är en väldigt allsidig råvara som kan användas till såväl middagen som i bröd och bakverk. Variera med olika pålägg och gör gärna en större batch hummus när du ändå är igång. Hummus håller sig bra i en ren och tätslutande förpackning i kylen. Du kan även boosta din hummus lite extra med några av våra övriga superfoodprodukter.