
Veganska Spökmuffins
Trick or Treat? Vi på Rawfoodshop älskar Treat - därför vill vi lyfta dessa veganska läskiga spökmuffins till Halloween. Varför inte baka dessa rysligt goda läckerheter redan idag?
Ingredienser:
2 dl eko mandelmjöl
1 dl eko rismjöl
1,5dl eko dadlar eko
2,5 msk raw eko kakaopulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa himalaya salt
1 msk chiafrön eko
1 avokado eko (ca 100 g skalad)
2 msk yacon– eller agavesirap raw eko
2,5 dl krämig kokosmjölk
1 msk olivolja eko
Topping
4 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 msk lönnsirap eller agavesirap
1 tsk vanilj extrakt eller annan valfri smak!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa alla dina torra ingredienser till ett fint mjöl i en mixer.
Tillsätt sedan avokado och yacon- eller agavesirap, kokosmjölken och olivolja. Mixa vidare till en smet.
Placera ut degen jämt fördelat i formar.
Låt svälla i 10 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna.
Topping
Se till att din kokosmjölk/grädde är riktigt kyld så att du kan separera den feta delen från den rinnande.
Häll över den feta delen av kokosmjölken i en kall skål tillsammans med sirap och valfri smaksättning och visa upp med en handvisp.
2 dl eko mandelmjöl
1 dl eko rismjöl
1,5dl eko dadlar eko
2,5 msk raw eko kakaopulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa himalaya salt
1 msk chiafrön eko
1 avokado eko (ca 100 g skalad)
2 msk yacon– eller agavesirap raw eko
2,5 dl krämig kokosmjölk
1 msk olivolja eko
Topping
4 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 msk lönnsirap eller agavesirap
1 tsk vanilj extrakt eller annan valfri smak!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa alla dina torra ingredienser till ett fint mjöl i en mixer.
Tillsätt sedan avokado och yacon- eller agavesirap, kokosmjölken och olivolja. Mixa vidare till en smet.
Placera ut degen jämt fördelat i formar.
Låt svälla i 10 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna.
Topping
Se till att din kokosmjölk/grädde är riktigt kyld så att du kan separera den feta delen från den rinnande.
Häll över den feta delen av kokosmjölken i en kall skål tillsammans med sirap och valfri smaksättning och visa upp med en handvisp.