Fri frakt från 499 kr
 Snabb leverans – 1–3 arbetsdagar
 Snabb leverans – 1–3 arbetsdagar
Laddar
Veganskt på Halloween? Baka spökbollar med aprikos & kokos

Veganskt på Halloween? Baka spökbollar med aprikos & kokos

Nu är det dags att göra bakningen både rolig och grönare! Vad sägs om att bjuda på några läskigt goda rawfood-bollar? De här bollarna med aprikos och kokos är helt veganska, glutenfria och perfekta för alla hälsoentusiaster som vill njuta av något gott utan dåligt samvete. Dessutom kräver de ingen ugn – så enkelt att till och med spöken kan fixa dem!

Lätt och snabbt – rawfood när den är som bäst

Rawfood är en fantastisk trend inom vegansk bakning, där ingredienserna inte värms upp över en viss temperatur för att behålla sin naturliga karaktär. Även om det kanske låter avancerat, är det superenkelt att göra rawfood-bollar hemma! Dessa spökbollar är ett roligt och läskigt alternativ till vanliga sötsaker under Halloween. Perfekta att förbereda inför en filmkväll med skräcktema eller en hållbar halloweenfest.

Torkad aprikos och kokos – en vinnande kombination

En av de bästa delarna med rawfood-bollar är att de ofta innehåller naturligt söta ingredienser. I detta recept använder vi torkad aprikos som bas, vilket ger bollarna en underbar sötma och en härlig seghet. Kokos, både i och utanpå, bidrar med en tropisk smak och en fin kontrast till aprikosens fruktiga toner. Kombinationen gör att bollarna smakar som små godbitar, utan att vara överdrivet söta.

Glutenfritt, veganskt och oemotståndligt

För dig som vill baka glutenfritt och veganskt är dessa spökbollar ett fantastiskt alternativ. Det finns inga komplicerade ingredienser, bara naturliga och ekologiska råvaror som smälter samman på ett sätt som både är gott och växtbaserat. Och det bästa? De tar bara några minuter att göra! Med en matberedare eller stavmixer är degen klar på nolltid och du kan forma bollarna till små, läskiga halloweenmonster om du vill vara extra kreativ!

Recept - Spökbollar med aprikos och kokos

Ingredienser

2 dl torkad aprikos
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver

Dekoration

Riven kokos till rullning

Gör så här

  1. Blötlägg de torkade aprikoserna i varmt vatten i cirka 10 minuter. Häll sedan av vattnet.
  2. Mixa aprikoser tillsammans med mandelmjöl, kokosolja, agavesirap och vaniljpulver i en matberedare tills du får en jämn smet.
  3. Tillsätt riven kokos och mixa tills allt är väl blandat.
  4. Forma smeten till små bollar. Rulla dem i riven kokos för att få ett snyggt utseende.
  5. Ställ in bollarna i kylen i minst 30 minuter för att stelna. Njut!

Skrämmande goda och enkla spökbollar – veganskt och glutenfritt till Halloween

Nu är spökbollarna klara att serveras! Perfekt som ett glutenfritt och veganskt alternativ till Halloween. Servera på ett fint fat och dekorera gärna med några torkade aprikoser bredvid för en extra touch. Spökbollarna är redo att skrämma smaklökarna – på ett bra sätt förstås! Så varför inte överraska dina vänner och familj med dessa söta små rawfood-bollar? Med naturliga ingredienser och enkel tillagning är de ett hållbart och läckert val för årets Halloweenfirande.

Allt du behöver för att göra spökbollar

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer
ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla 
Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Choose country