
Golden Milk med Ashwhagandha!
GOLDEN MILK med Ashwagandha Churna
Golden milk är en perfekt kvällsdryck som smakar milt men påminner lite om chai beroende på vilken kryddning du använder. Gurkmejans välkända antiinflammatoriska egenskaper tillsammans med ashwagandha*, som ofta används inom Ayurveda, gör vår variant av golden milk till en inte bara god utan även nyttig värmande dryck.
Ingredienser:
½ tsk kardemummakärnor
½ tsk svartpeppar
1 msk gurkmeja
1 tsk mald kanel ceylon
1 msk ingefära
1 dl vatten
½ tsk Ashwagandha Churna*
mandelmjölk eller annat valfritt alternativ
honung eller agavesirap, valfritt
Gör såhär:
1. Mortla kardemumma, svartpeppar, gurkmeja till ett pulver eller mixa i en kryddmixer, eller om du föredrar våra malda kryddor.
2. Blanda sedan med ingefäran och tillsätt vattnet. Låt sjuda på svag värme tills det blir en len pasta men akta så det inte bränns. Pastan håller upp till en vecka utan problem i kylen.
3. När du vill avnjuta din golden milk, värm upp lite mandelmjölk eller annan valfritt alternativ och låt ditt Ashwagandha Churna dra till sig några minuter i den uppvärmda drycken.
4. Tillsätt sedan 1-2 tsk av kryddblandningen. När du hettat upp drycken ordentligt, vispa upp ett skum av mjölkblandingen med hjälp av en ballongvisp.
5. Häll genast upp i din favoritmugg eller värmetåligt glas, toppa med det sista skummet i kastrullen och pudra på med lite kardemumma, kanel eller ingefära.
6. Avnjut din golden milk i lugn och ro. En perfekt dryck att inta innan läggdags och varva ned med efter dagens bestyr.
Tips!
Ashwagandha, en av de mest kraftfullaste örter inom Ayurveda, har använts sedan urminnes tid för en mängd olika orsaker. Ashwagandha kallas ibland även för "Indisk ginseng".
Så här gör du egen nötmjölk. Smart och prisvärt!