Recept & Inspiration

Rawfoodbollar med Gurkmeja & Ingefära

Rawfoodbollar med Gurkmeja & Ingefära

Rawfoodbollar maxade med nyttigheter och godsaker som gurkmeja, ingefära, citronskal, dadlar och mycket mer! Så goda att servera till en kopp te och funkar utmärkt att ta med på höstens utflykter såväl som lite nyttigare fika på lördagseftermiddagen. 

RAWFOODBOLLAR MED GURKMEJA & INGEFÄRA

25 stycken

Du behöver:

1 msk gurkmeja 

1 msk ingefära

200 g mandel

15 urkärnade dadlar eller 15 torkade aprikoser

4 msk kokosolja eller 4 msk MCT-olja

½ msk kanel

½ krm svartpeppar

½ krm cayennepeppar

1 krm vaniljpulver

1 tsk rivet citronskal

riven kokos till topping

Gör såhär:

1. Mixa mandlarna och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Mixa tills du får en deg.

2. Rulla degen till små runda bollar som du sedan rullar några gånger i kokosflakes! Förvara i frysen eller kylen. 

Ingefära pulver EKO 500g
30%
SEK 155 SEK 222
KÖP NU
Gurkmeja EKO 100g
31%
Herbaveda
SEK 36 SEK 52
KÖP NU
Gurkmeja EKO 500g
30%
Herbaveda
SEK 77 SEK 110
KÖP NU
Ingefära pulver EKO 100g
31%
SEK 50 SEK 72
Logga in
Har du kommit rätt?