Recept & Inspiration

Black Bean Kladdkaka

Black Bean Kladdkaka

Ett mer hälsosamt alternativ till en klassisk kladdkaka, den här är helt vegansk, gluten och sockerfri! Mums!
Ingredienser:
230 g svarta bönor, avrunna*
150 g färska dadlar, urkärnade
1 dl kikärtsspad
3 msk kokosolja, flytande
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk vaniljpulver

Till formen
Kokosolja
Kokosflingor
Till servering
Kakao att pudra över
Grädde av valfri sort
Färska bär

*Torkade svarta bönor måste blötläggas och kokas innan användning

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa samman med dadlarna till en slät kräm.

3. Tillsätt kokosolja, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver. Blanda väl.

4. Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett vitt och fast skum. Vänd sedan ner det i bönblandningen med en slickepott. Blanda noga till en smet.

5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en liten form med löstagbar kant. Smörj formen med kokosolja och ”bröa” med kokosflingor.

6. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Den ska ha torkat till på ytan men fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna. Pudra eventuellt över kakao.

7. Servera kladdkakan väl kyld med vispad grädde och färska bär.


Ingredienser:

Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
30%
SEK 111 SEK 159
KÖP NU
Bakpulver EKO 100g
30%
Rawfoodshop
SEK 33 SEK 47
KÖP NU
Kakaonibs EKO 1kg
30%
Rawfoodshop
SEK 188 SEK 269
KÖP NU
Kokos Riven Premium RAW EKO 500g
40%
SEK 65 SEK 108
KÖP NU
Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
SEK 60 SEK 86
Aseel Dadlar urkärnade EKO 500g
31%
SEK 43 SEK 62
Kakaopulver Raw EKO 1kg
30%
SEK 167 SEK 239
Bönor Svarta EKO 500g
39%
SEK 40 SEK 66
KÖP NU
Logga in
Har du kommit rätt?