Alla inlägg

Njut av läckra smaker från Black Bean kladdkaka med nötter

Njut av läckra smaker från Black Bean kladdkaka med nötter

Är du sugen på något sött och samtidigt näringsrikt? Då är det dags att kasta dig in i köket och prova på att baka en underbar Black Bean kladdkaka med nötter! Denna variant av den klassiska kladdkakan är vegansk, glutenfri och fri från raffinerat socker, vilket gör den till ett perfekt alternativ för dig som vill njuta av en hälsosam läckerbit.

Historien bakom kladdkakan och dess popularitet

Kladdkaka är en älskad klassiker som har funnits i många hem under åratal. Ursprungligen är den enkel att göra och kräver få ingredienser, vilket har bidragit till dess popularitet. Den kladdiga och chokladiga konsistensen har gjort den till en favorit bland både stora och små, och är perfekt för alla tillfällen - från vardagsfika till festliga tillställningar.

Hur du bakar din kladdkaka glutenfri och utan raffinerat socker

Att göra en kladdkaka som är både glutenfri och utan raffinerat socker är enkelt och kräver bara några små justeringar i receptet. Istället för vetemjöl kan du använda mandelmjöl eller bovetemjöl för att göra kakan glutenfri. För att ersätta det raffinerade sockret kan du använda naturliga sötningsmedel som dadel-, lönn- eller agavesirap. Dessa alternativ ger inte bara sötma åt kakan, utan bidrar även med extra näring och fiber.

Recept - Black Bean kladdkaka med nötter

Ingredienser

400g svarta bönor - blötlagda, sköljda och avrunna
3 msk kakao
½ dl mandelmjöl
½ dl kokosolja, smält
½ dl dadel-, lönn- eller agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
½ tsk bakpulver
En nypa salt
½ dl hackade valnötter eller valfria nötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Smörj en form med kokosolja eller använd bakplåtspapper.
  3. Mixa svarta bönor, kakao, mandelmjöl, smält kokosolja, agavesirap, vaniljextrakt, bakpulver, salt och nötter i en matberedare tills det blir en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har stelnat runt kanterna men fortfarande är lite kladdig i mitten.
  6. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar och servera med färska blåbär.

Sätt extra guldkant på tillvaron med hembakat

Med detta enkla recept kan du njuta av en läcker och näringsrik kladdkaka som är både vegansk, glutenfri och fri från raffinerat socker. Perfekt för alla tillfällen när sötsuget kommer smygande!

Ingredienser till Black Bean kladdkaka med nötter

Bönor Svarta EKO 500g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 33 SEK 66
KÖP NU
Kakaopulver 11% EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 259 SEK 370
KÖP NU
Kakaopulver RAW 11% EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 249 SEK 356
KÖP NU
Mandelmjöl Premium RAW 1 kg
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före: 2025-02-28
SEK 162 SEK 270
KÖP NU
Mandelmjöl Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 245 SEK 350
KÖP NU
Kokosolja Smak & Doftfri EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 106 SEK 152
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 119 SEK 170
KÖP NU
Lönnsirap EKO 250 ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 102 SEK 146
KÖP NU
Agave Sirap Ljus EKO 500ml
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före: 2024-08-27
SEK 83 SEK 139
KÖP NU
Vaniljpulver EKO 10g
50%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 75 SEK 149
KÖP NU
Bakpulver EKO 100g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 38 SEK 54
KÖP NU
Valnötter i bitar Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 77 SEK 129
KÖP NU
Hasselnötter Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 301 SEK 430
KÖP NU
Mandel Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 211 SEK 302
KÖP NU
Kakaopulver 21% EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 153 SEK 219
Dadelsirap EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 83 SEK 119
Logga in
Har du kommit rätt?