Alla inlägg

Fira fettisdagen med hälsosamma Raw minisemlor

Fira fettisdagen med hälsosamma Raw minisemlor

På fettisdagen är det ett ypperligt tillfälle att njuta till extra till kaffet med söta, små bakverk! Här presenterar vi en hälsosam, läcker och vegansk variant av semlor – Raw minisemlor. Denna lilla godbit är full av näring och smak, och passar utmärkt till eftermiddagskaffet.

Ursprunget och historien bakom semlor

Semlor har djupa rötter i svensk tradition och är synonymt med fettisdagen. Ursprungligen var semlor en lyxig godsak som man bara åt innan den 40 dagars långa fastan inför påskfirandet. Med tiden har semlor blivit en omtyckt del vid svenska fikastunder, särskilt under vintermånaderna.

Hur du kan njuta av semlor och äta rawfood samtidigt

Rawfood, en trend som fokuserar på att bevara näringen i råvarorna så mycket som möjligt, har fått en given plats i det hälsomedvetna köket. För dig som önskar en hälsosam twist på klassiska recept kommer Raw minisemlor som ett välkommet alternativ. Genom att använda näringsrika ingredienser som cashewnötter, mandlar och dadlar får du en läcker bulle med fantastisk smak och konsistens.

Recept - Raw minisemlor

Ingredienser

Bulle

2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1/2 tsk mortlad kardemumma
8 st urkärnade dadlar
2-3 tsk kokosolja

Mandelmassa

1 dl mandel
3 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver

Topping

1 burk kokosgrädde, 400ml
2 tsk agavesirap

Gör så här

Bulle

  1. Blötlägg nötter och mandlar i kallt vatten i 2-3 timmar.
  2. Häll av vattnet från nötter och mandlar.
  3. Mixa de blötlagda nötterna med kardemumma, dadlar och kokosolja i en matberedare tills det blir en slät massa. Om den känns för tjock, tillsätt lite kallt vatten för enklare mixning.
  4. Forma smeten till åtta runda bollar och låt dem stelna i kylen i ca 1 timme eller fram till servering.

Mandelmassa

  1. Blötlägg mandlar i kallt vatten i 2-3 timmar.
  2. Häll av vattnet från mandlar.
  3. Mixa dem med agavesirap och vaniljpulver till en slät smet.

Till servering

  1. Lägg kokosgrädden i kylen i minst 4 timmar.
  2. Vispa det krämigaste översta lagret av kokosgrädden.
  3. Montera ihop semlorna och spritsa på grädden.
  4. Pudra locken med lite florsocker eller vaniljsocker.

Skapa nya traditioner på fettisdagen med Raw minisemlor

Raw minisemlor är en fantastiskt smakrik och näringsrik variant för dig som vill kombinera traditionella smaker med en hälsosam livsstil. Perfekt för veganer och rawfood-entusiaster som söker en njutbar och näringsrik fikastund på fettisdagen - skapa nya traditioner redan idag!



Ingredienser till Raw minisemlor

Cashewnötter Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 235 SEK 336
KÖP NU
Cashewnötter Premium RAW EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 130 SEK 186
KÖP NU
Mandel Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 211 SEK 302
KÖP NU
Mandel Premium RAW EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 118 SEK 168
KÖP NU
Kardemumma kärnor EKO 50g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 101 SEK 144
KÖP NU
Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 69 SEK 98
KÖP NU
Aseel Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 55 SEK 79
KÖP NU
Dadlar Medjool EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 125 SEK 179
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 74 SEK 106
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 125 SEK 178
KÖP NU
Agave Sirap Ljus EKO 500ml
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 83 SEK 139
KÖP NU
Agave Sirap Ljus EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 192 SEK 274
KÖP NU
Vaniljpulver EKO 10g
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 149
KÖP NU
Logga in
Har du kommit rätt?