
Så trivs dina olika groddfrön!
-
Alfalfa: Lägg 2 matskedar alfalfafrön i en glasburk och täck med vatten. Låt dem suga i vattnet i 6-8 timmar. Häll av vattnet och skölj fröna i kallt vatten. Sätt burken på en plats med indirekt ljus och skölj fröna två gånger om dagen. Efter 4-6 dagar kommer du att ha färska alfalfagroddar.
-
Broccoli: Lägg 2 matskedar broccoli frön i en glasburk och täck med vatten. Låt dem suga i vattnet i 8-12 timmar. Häll av vattnet och skölj fröna i kallt vatten. Sätt burken på en plats med indirekt ljus och skölj fröna två gånger om dagen. Efter 3-5 dagar kommer du att ha färska broccoli groddar.
-
Mungbönor: Lägg 2 matskedar mungbönsfrön i en glasburk och täck med vatten. Låt dem suga i vattnet i 8-12 timmar. Häll av vattnet och skölj fröna i kallt vatten. Sätt burken på en plats med indirekt ljus och skölj fröna två gånger om dagen. Efter 3-5 dagar kommer du att ha färska mungbönsgroddar.
-
Röda linser: Lägg 2 matskedar röda linser i en glasburk och täck med vatten. Låt dem suga i vattnet i 8-12 timmar. Häll av vattnet och skölj fröna i kallt vatten. Sätt burken på en plats med indirekt ljus och skölj fröna två gånger om dagen. Efter 2-4 dagar kommer du att ha färska röda linser groddar.
-
Krasse: Blötlägg krassefröna i en skål med vatten i cirka 4-6 timmar. Häll av vattnet och skölj fröna ordentligt i kallt vatten. Placera fröna i en groddburk eller groddningslåda och täck dem med en tunn linneduk eller nätsil. Skölj fröna två gånger om dagen och se till att de alltid är fuktiga. Efter cirka 4-6 dagar ska krassegroddarna vara klara att skördas.
Notera att det är viktigt att skölja fröna regelbundet för att förhindra tillväxt av bakterier och mögel. Det är också bäst att hålla groddarna på en sval plats för att minska risken för bakterietillväxt.