Recept & Inspiration

Vegansk raw mangoglass

Vegansk raw mangoglass

Superenkel glass som mixas ihop på några minuter men bjuder på en smakexpolosion av finaste mangon. Serveras med bär och kokosflingor!

Du behöver

6 portioner

250 g torkad mango

5 msk kokosmjölkpulver blandat med 4 dl vatten eller vegansk vaniljsås

½ dl ljus agavesirap eller annan sötning, valfritt

1 tsk vaniljpulver

1 msk citronjuice

Servera med:

citronmeliss, färska bär och riven kokosnöt



Gör så här:

  1. Lägg mangon i rikligt med vatten över natten. Häll av vattnet men spar det - det är verkligen gott som sötning och smakförstärkare i smoothies eller till fruktsallad.
  2. Mixa mangon med övriga ingredienser till en slät smet i en blender eller mixer. Smaka gärna av med lite mer citron, sötning och vanilj så glassen blir som du vill ha den.
  3. Häll smeten i en glassmaskin eller lägg i en burk i frysen. Rör om varje halvtimme tills glassen är klar.
  4. Servera lätt upptinad med citronmeliss, färska hallon eller andra bär och riven kokos. Supergott med en klick äkta vaniljsås - se vårt recept här.

Såhär gör du din egen kokosmjölk

Trött på att bära hem konserverad kokosmjölk från affären? Du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk- eller grädde med vårt fantastiska kokosmjölkpulver? Det är ekologiskt och helt utan tillsatser.

Smart och extra hållbart - eller hur? Eftersom du då slipper "betala" för vattnet och dyra förpackningar.

Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:

Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller med stavmixer. 

För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.

Kokosgrädde gör du på samma sätt. Minska mängden vatten med en tredjedel. Eller ta motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.

Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.

Agave Sirap Ljus EKO 500ml
40%
SEK 61.80 SEK 103
KÖP NU
Mango EKO 1kg
50%
Save The Food
SEK 179 SEK 358
KÖP NU
Mango EKO 2kg
50%
Save The Food
SEK 349 SEK 698
KÖP NU
Mango EKO 2kg
30%
Rawfoodshop
SEK 468.30 SEK 669
Mango EKO 500g
30%
Rawfoodshop
SEK 125.30 SEK 179
Vaniljpulver EKO 10g
SEK 149
Kokosmjölk Pulver EKO 500g
30%
SEK 137.20 SEK 196
Citron Juice EKo 1 liter
30%
SEK 82.60 SEK 118

Logga in
Har du kommit rätt?