Alla inlägg

Vegansk raw mangoglass

Vegansk raw mangoglass

Superenkel glass som mixas ihop på några minuter men bjuder på en smakexpolosion av finaste mangon. Serveras med bär och kokosflingor!

Du behöver

6 portioner

250 g torkad mango

5 msk kokosmjölkpulver blandat med 4 dl vatten eller vegansk vaniljsås

½ dl ljus agavesirap eller annan sötning, valfritt

1 tsk vaniljpulver

1 msk citronjuice

Servera med:

citronmeliss, färska bär och riven kokosnöt



Gör så här:

  1. Lägg mangon i rikligt med vatten över natten. Häll av vattnet men spar det - det är verkligen gott som sötning och smakförstärkare i smoothies eller till fruktsallad.
  2. Mixa mangon med övriga ingredienser till en slät smet i en blender eller mixer. Smaka gärna av med lite mer citron, sötning och vanilj så glassen blir som du vill ha den.
  3. Häll smeten i en glassmaskin eller lägg i en burk i frysen. Rör om varje halvtimme tills glassen är klar.
  4. Servera lätt upptinad med citronmeliss, färska hallon eller andra bär och riven kokos. Supergott med en klick äkta vaniljsås - se vårt recept här.

Såhär gör du din egen kokosmjölk

Trött på att bära hem konserverad kokosmjölk från affären? Du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk- eller grädde med vårt fantastiska kokosmjölkpulver? Det är ekologiskt och helt utan tillsatser.

Smart och extra hållbart - eller hur? Eftersom du då slipper "betala" för vattnet och dyra förpackningar.

Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:

Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller med stavmixer. 

För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.

Kokosgrädde gör du på samma sätt. Minska mängden vatten med en tredjedel. Eller ta motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.

Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.

Mango EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 132 SEK 189
KÖP NU
Agave Sirap Ljus EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före: 2024-08-27
SEK 97 SEK 139
KÖP NU
Agave Sirap Mörk EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 83 SEK 118
KÖP NU
Vaniljpulver EKO 10g
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 149
KÖP NU
Mango EKO 2kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 468 SEK 669
Agave Sirap Ljus EKO 1L
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-12-14
SEK 164 SEK 274
Kokosmjölk Pulver EKO 100g
31%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 41 SEK 59
Kokosmjölk Pulver EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 137 SEK 196
Mango EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-10-25
SEK 215 SEK 358
Mango EKO 2kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-10-30
SEK 419 SEK 698
Citron Juice EKo 1 liter
30%
Kort datum
La Bio Idea
Bäst före:
SEK 83 SEK 118
Logga in
Har du kommit rätt?