Recept & Inspiration

Veganska Geléhjärtan

Veganska Geléhjärtan

Varför inte göra sockerfria och gelatinfria gelé hjärtan? Du kan göra dem på olika sorters frukter/fruktpulver efter tycke och smak. Inför Alla Hjärtans dag så passar det fint med hallonsmak!
Ingredienser:
2,5 dl vatten
1,5 tsk Agar Agar
2,5 dl hallon, du kan byta ut till andra frukter
2 msk hallonpulver eller annat fruktpulver
6 färska dadlar
Sötin att rulla godiset i


Gör såhär:
1. Blanda agar agar och vatten i en kastrull och ställ åt sidan i ca 10 minuter.
2. Mixa bären och dadlarna till en slät konsistens. Om du använder hallon så sila bort kärnorna. Häll i och mixa fruktpulver. Vi tipsar gärna om jordgubb och pink pitaya.
3. Låt blandningen av agar agar och vatten sjuda på svag värme under omrörning tills du ser att agar agar löst upp sig helt och att det börjar tjockna till en konstisens av sirap.
4. Tillsätt den mixade frukten med fruktpulver och rör om ordentligt under någon minut.
5. Silikonformar för godistillverkning är bäst att ha till detta annars kan du använda en glasform att hälla upp massan i 15 x 10 cm. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
6. Stjälp ur gelégodiset ur silikonformarna eller skär upp i lagom stora bitar om du använde en glasform.
7. Rulla godiset i Sötin.
8. Gelégodiset håller sig bra i kylen i ca 1 vecka.

Ingredienser:

Dadlar Medjool EKO 1kg
30%
SEK 209.30 SEK 299
KÖP NU
Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
SEK 60.20 SEK 86
KÖP NU
Jordgubbspulver Frystorkat EKO 100g
50%
SEK 99.50 SEK 199
Pink Pitaya Pulver 100g
30%
SEK 111.30 SEK 159
Aseel Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
SEK 43.40 SEK 62
SÖTIN EKO 500g
30%
Rawfoodshop
SEK 121.80 SEK 174
Hallonpulver Frystorkat EKO 100g
40%
SEK 160.80 SEK 268
KÖP NU
Agar Agar pulver EKO 200g
40%
SEK 126 SEK 210
KÖP NU
Logga in
Har du kommit rätt?