
Veganska Geléhjärtan
Varför inte göra sockerfria och gelatinfria gelé hjärtan? Du kan göra dem på olika sorters frukter/fruktpulver efter tycke och smak. Inför Alla Hjärtans dag så passar det fint med hallonsmak!
Ingredienser:
2,5 dl vatten
1,5 tsk Agar Agar
2,5 dl hallon, du kan byta ut till andra frukter
2 msk hallonpulver eller annat fruktpulver
6 färska dadlar
Sötin att rulla godiset i
Gör såhär:
1. Blanda agar agar och vatten i en kastrull och ställ åt sidan i ca 10 minuter.
2. Mixa bären och dadlarna till en slät konsistens. Om du använder hallon så sila bort kärnorna. Häll i och mixa fruktpulver. Vi tipsar gärna om jordgubb och pink pitaya.
3. Låt blandningen av agar agar och vatten sjuda på svag värme under omrörning tills du ser att agar agar löst upp sig helt och att det börjar tjockna till en konstisens av sirap.
4. Tillsätt den mixade frukten med fruktpulver och rör om ordentligt under någon minut.
5. Silikonformar för godistillverkning är bäst att ha till detta annars kan du använda en glasform att hälla upp massan i 15 x 10 cm. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
6. Stjälp ur gelégodiset ur silikonformarna eller skär upp i lagom stora bitar om du använde en glasform.
7. Rulla godiset i Sötin.
8. Gelégodiset håller sig bra i kylen i ca 1 vecka.
2,5 dl vatten
1,5 tsk Agar Agar
2,5 dl hallon, du kan byta ut till andra frukter
2 msk hallonpulver eller annat fruktpulver
6 färska dadlar
Sötin att rulla godiset i
Gör såhär:
1. Blanda agar agar och vatten i en kastrull och ställ åt sidan i ca 10 minuter.
2. Mixa bären och dadlarna till en slät konsistens. Om du använder hallon så sila bort kärnorna. Häll i och mixa fruktpulver. Vi tipsar gärna om jordgubb och pink pitaya.
3. Låt blandningen av agar agar och vatten sjuda på svag värme under omrörning tills du ser att agar agar löst upp sig helt och att det börjar tjockna till en konstisens av sirap.
4. Tillsätt den mixade frukten med fruktpulver och rör om ordentligt under någon minut.
5. Silikonformar för godistillverkning är bäst att ha till detta annars kan du använda en glasform att hälla upp massan i 15 x 10 cm. Låt stelna i kylen i ett par timmar.
6. Stjälp ur gelégodiset ur silikonformarna eller skär upp i lagom stora bitar om du använde en glasform.
7. Rulla godiset i Sötin.
8. Gelégodiset håller sig bra i kylen i ca 1 vecka.