Recept & Inspiration

Raw pepparkaksbollar

Raw pepparkaksbollar

Det allra godaste med pepparkakor är ju att få äta av pepparkaksdegen! De här bollarna smakar just så gott som pepparkaksdeg men med lite snällare ingredienser för kroppen. Så även om du skulle äta upp alla själv slipper du förhoppningsvis att få ont i magen!

Pepparkaksdeg

1 dl cashewnötter

1½ dl glutenfria havregryn

1½ dl urkärnade dadlar

½ dl gojibär

2 msk kallpressad kokosolja

2 tsk pepparkakskryddor*

1 tsk rå kakaopulver

1 krm himalaya salt

*Hemmagjord pepparkakskrydda 

1 msk mald ingefära

1 msk mald ceylon kanel

0,5 msk mald/mortlad kardemumma

0,5 msk mald kryddnejlika

Gör såhär: 

1. Blötlägg gojibär och dadlar om de inte redan är mjuka, gärna åtminstone en halvtimme.

2. Lägg cashewnötter och havregryn i en mixerbehållare och mixa till ett mjöl.

3. Häll av blötläggningsvattnet och lägg frukten i mixern tillsammans med övriga ingredienser och mixa samman till en deg.

4. Rulla bollar av degen, är den väldigt fuktig kan man låta den stelna en stund i kylskåpet innan man rullar. 

5. Låt bollarna stå i kylen ett par timmar och rulla dem sedan eventuellt i lite kanel.

Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
40%
SEK 148 SEK 246
KÖP NU
Havregryn Glutenfritt EKO 500g
31%
SEK 43 SEK 62
KÖP NU
Gojibär EKO 500g
30%
Rawfoodshop
SEK 155 SEK 222
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 500ml
30%
SEK 66 SEK 94
KÖP NU
Kakaopulver 11% EKO 1kg
30%
SEK 139 SEK 198
KÖP NU
Himalaya Salt Finmalt 500g
39%
SEK 31 SEK 51
KÖP NU
Ingefära pulver EKO 100g
31%
SEK 50 SEK 72
KÖP NU
Kanelpulver Ceylon EKO 100g
29%
SEK 48 SEK 68
KÖP NU
Dadlar urkärnade EKO 500g
30%
SEK 60 SEK 86
Kardemumma Mald EKO 50g
30%
SEK 69 SEK 99
Logga in
Har du kommit rätt?