
Raw pepparkaksbollar
Pepparkaksdeg
1 dl cashewnötter
1½ dl glutenfria havregryn
1½ dl urkärnade dadlar
½ dl gojibär
2 msk kallpressad kokosolja
2 tsk pepparkakskryddor*
1 tsk rå kakaopulver
1 krm himalaya salt
*Hemmagjord pepparkakskrydda
1 msk mald ingefära
1 msk mald ceylon kanel
0,5 msk mald/mortlad kardemumma
0,5 msk mald kryddnejlika
Gör såhär:
1. Blötlägg gojibär och dadlar om de inte redan är mjuka, gärna åtminstone en halvtimme.
2. Lägg cashewnötter och havregryn i en mixerbehållare och mixa till ett mjöl.
3. Häll av blötläggningsvattnet och lägg frukten i mixern tillsammans med övriga ingredienser och mixa samman till en deg.
4. Rulla bollar av degen, är den väldigt fuktig kan man låta den stelna en stund i kylskåpet innan man rullar.
5. Låt bollarna stå i kylen ett par timmar och rulla dem sedan eventuellt i lite kanel.