- Fri frakt över 500kr
- Snabb leverans
Hemmagjord Hampamjölk
Hampafrön tillhör gruppen Superfoods. De består av 21 aminosyror och över 30 % protein (edestin och albumin). Den enda populära proteinkällan med högre proteinhalt (35 %) är sojabönan men den går helt bort i histaminköket. Skalade hampafrön består dessutom av höga halter magnesium, järn och zink och har en perfekt balans mellan omega 3 och omega 6.
Ingredienser:
2 dl Skalade hampafrön
10 dl vatten
1 krm kardemumma
4 st dadlar medjool
(beroende på hur söt du vill ha mjölken)
Tips!
Det går lika bra att använda oskalade hampafrön vilka då ska blötläggas 24 timmar innan de mixas med resterande ingredienser!
Gör såhär:
Mixa hampafrön, kardemumma, dadlar och ungefär hälften av vattnet i en mixer.
Tillsätt resten av vattnet och mixa lite till. För mer gräddigt resultat använd mindre vatten!
När du är klar kan du antingen använda mjölken som den är eller sila den genom en finmaskig nätpåse.
Förvara mjölken i en glasflaska i kylen så håller den 3-5 dagar!