Hirs är ett sädesslag som används på samma sätt som ris, quinoa, couscous och bulgur. Passar till soppor, grytor, sallader eller som bindemedel i vegetariska biffar.
Hirs är naturligt glutenfritt.
Hirs är ett sädesslag som används på samma sätt som ris, quinoa, couscous och bulgur. Passar till soppor, grytor, sallader eller som bindemedel i vegetariska biffar.
Hirs är naturligt glutenfritt.
Ingredienser: Ekologisk Hirs (100%).
Ursprungsland: USA.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Tillredning: Skölj hirsen i hett vatten eller ge det ett snabbt uppkok (och sila bort det första vattnet innan tillagning för att bli av med bitterämnen, saponiner). Mät upp 1 del hirs och 2 delar vatten. Koka upp vattnet, tillsätt hirs, salt/lantbuljong och valfria kryddor. Koka på svag värme i ca 20 minuter.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1472,8 kJ/352 kcal,
Fett: 2,9 g,
- varav mättat fett: 0,6 g,
Kolhydrater: 68 g,
- varav socker: 0,6 g,
Protein: 11 g,
Salt: 0,1 g.
Den här produkten har inga recensioner.