Melass är en tjock sirapsartad substans som utvinns från saften av sockerrör eller sockerbetor som en biprodukt med 50% sockerinnehåll vid tillverkningen av socker. Den tredje uppkokningen av sockerlag ger en mörk och trögflytande melass som är känd för sin robusta smak. Majoriteten av sackaros från den ursprungliga juicen har kristalliserats och avlägsnats. Till skillnad från mycket raffinerat socker, innehåller det betydande mängder av vitamin B6 och mineraler, inklusive kalcium, magnesium, järn och mangan; en matsked ger upp till 20% av det rekommenderade dagliga värdet av var och en av dessa näringsämnen. Mörk melass är också en bra källa för kalium. Mörk melass har under en lång tid sålts som kosttillskott. Helt osvavlad.
* Ekologisk ingrediens.
Energi: 1140 kJ/ 268 kcal,
Fett: 0,1 g,
- varav mättat fett: 0,1 g,
Kolhydrater: 65 g,
- varav sockerarter: 56 g,
Protein: 2 g,