Alla inlägg

Hälsosamt och hållbart - glutenfritt fröknäcke för den aktiva livsstilen

Hälsosamt och hållbart - glutenfritt fröknäcke för den aktiva livsstilen

Att baka är som en terapi för själen, och när vi väljer våra ingredienser med omsorg kan det också bli en källa till välbefinnande för både kropp och själ. Här kommer vi att utforska den fantastiska världen av frön och psyllium och hur de kan förvandla din bakning till något alldeles extra - glutenfritt fröknäcke!

Varför är frön och psyllium så viktiga för glutenfri bakning?

Fröna som solrosfrön, pumpakärnor och linfrön är inte bara smakrika tillskott till din kost, de är också guld värda när det kommer till att ge ditt fröknäcke ett underbart krispig och vara en god källa till näring. Deras naturliga oljor och fibrer ger inte bara en fantastisk konsistens, utan också en extra dos av nyttigheter som din kropp kommer att älska.

Psyllium husk - den hemliga ingrediensen som förändrar allt

Psyllium husk kanske inte är en ingrediens som du normalt har i ditt skafferi, men dess fördelar i glutenfri bakning är helt ovärderliga. Genom att absorbera fukt skapar psyllium en slags geléaktig konsistens som hjälper till att binda ihop de andra ingredienserna, vilket resulterar i en smidig och lättarbetad deg.

Recept - Glutenfritt fröknäcke

Ingredienser

1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl hela linfrön
3 msk psyllium husk
1 ½ dl kokos- eller majsmjöl
½ dl kokosolja
2 ½ - 3 dl kokande vatten
1 tsk salt
½ tsk kanel
½ tsk ingefära

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål tills de är väl blandade.
  2. Värm upp kokosoljan tills den blir flytande. Tillsätt kokosoljan och det kokande vattnet i de torra ingredienserna och blanda tills smeten får en smidig och fast konsistens.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och kavla sedan ut den till en jämn och tunn tjocklek över hela plåten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 50 minuter.
  5. Nu är ditt fröknäcke klart att avnjutas till frukost eller som ett mellanmål!

Njut av ett läckert, smakrikt och glutenfritt fröknäcke redan idag

Så där har du det - ett enkelt och hälsosamt recept på glutenfritt fröknäcke som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje! Ge det ett försök och upplev den underbara smaken och konsistensen som detta knapriga bakverk har att erbjuda.

Ingredienser till Glutenfritt fröknäcke

Solroskärnor EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 46 SEK 66
KÖP NU
Sesamfrön oskalade EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 60 SEK 86
KÖP NU
Pumpakärnor EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 90 SEK 129
KÖP NU
Linfrön Bruna EKO 500g
31%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 50 SEK 72
KÖP NU
Psyllium Fröskal EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 185 SEK 264
KÖP NU
Psyllium Fröskal EKO 250g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 92 SEK 132
KÖP NU
Kokosmjöl Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 97 SEK 138
KÖP NU
Kokosmjöl Premium RAW EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 48 SEK 69
KÖP NU
Majsmjöl EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-10-30
SEK 62 SEK 104
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 111 SEK 159
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 66 SEK 94
KÖP NU
Kanelpulver Ceylon EKO 100g
29%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 48 SEK 68
KÖP NU
Kanelpulver Ceylon EKO 500g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 143 SEK 204
KÖP NU
Solroskärnor EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 79 SEK 132
Sesamfrön oskalade EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-09-30
SEK 100 SEK 166
Pumpakärnor EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-11-17
SEK 155 SEK 258
Linfrön Bruna EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 86 SEK 144
Majsmjöl EKO 500g
31%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 36 SEK 52
Ingefära pulver EKO 100g
31%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 50 SEK 72
Ingefära pulver EKO 500g
30%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 155 SEK 222
Logga in
Har du kommit rätt?