Rawfoodkanelbulle med nötig fyllning
Riktigt smarriga rawfoodkanelbullar som påminner om den mittersta biten på en klassisk kanelbulle. Här har vi lyft din favoritbulle till ännu en nivå med en härligt knaprig nötfyllning.
Du behöver:
Bulldeg
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
8 färska dadlar
1-2 msk vatten eller mer
1 msk dadelsocker, valfritt
2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Fyllning
1 dl mandel
8 färska dadlar, urkärnade
1-4 msk vatten
2 msk kanel
1 msk kardemumma
2 tsk yaconsirap
1 dl pistage eller hasselnötter, hackad
kokosflingor eller bipollen till topping, valfritt
pappersbullformar
Gör såhär:
Bulldeg
1. Börja med att mixa cashewnötter, havregryn och kokos till en mjölmix. Använd gärna lite rågade mått. Här gäller det att ha en bra mixer och tålamod. Häll mjölmixen i en skål och ställ åt sidan.
2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Mixa med vatten tills du har en slät smet. Du kan passa på att göra basen till fyllningen samtidigt.
3. Blanda sedan dadelsmeten med mjölmixen. Tillsätt vaniljpulver, lite salt och eventuell sötning. Ställ degen in i kylen tills det är dags kavla ut.
Fyllning
1. Mixa dadlarna med vatten och kryddor, enligt ovan. Mixa mandlarna separat till ett grovt mjöl och sedan blanda sedan med dadelsmeten.
2. Blötlagd gärna mandlarna först eller blanchera snabbt i en kastrull med hett vatten, men då blir det inte rawfood.
Bullarna
1. Nu är det dags att kavla ut bulldegen mellan två ark bakplåtspapper, 5 mm blir lagom. Sätt sedan in i kylen igen en stund.
2. Bred ett ordentligt lager fyllning över bulldegen. Här kan du även strössla över finhackade nötter för extra smak och textur.
3. Rulla sedan försiktigt ihop degen med hjälp av bakplåtspappret. Sätt in rullen i kylen eller en kort stund i frysen så blir det enklare att skiva till snygga bullar.
4. Lägg bullarna i pappersformar och toppa med valfri topping till exempel kokos eller bipollen.
Tips x 3!
1. Det är lite pyssel med att mixa dadlarna och degen men när det väl är gjort är kanelbullarna superenkla att sno ihop.
2. Följer du inte rawfood superstrikt kan du rosta nötterna och havregrynen lätt i ugnen först. Det ger en extra fin smak.
3. Bullarna förvaras i kylen men går även bra att frysa in. Så passa gärna på att göra dubbel sats.
Bulldeg
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
8 färska dadlar
1-2 msk vatten eller mer
1 msk dadelsocker, valfritt
2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Fyllning
1 dl mandel
8 färska dadlar, urkärnade
1-4 msk vatten
2 msk kanel
1 msk kardemumma
2 tsk yaconsirap
1 dl pistage eller hasselnötter, hackad
kokosflingor eller bipollen till topping, valfritt
pappersbullformar
Gör såhär:
Bulldeg
1. Börja med att mixa cashewnötter, havregryn och kokos till en mjölmix. Använd gärna lite rågade mått. Här gäller det att ha en bra mixer och tålamod. Häll mjölmixen i en skål och ställ åt sidan.
2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Mixa med vatten tills du har en slät smet. Du kan passa på att göra basen till fyllningen samtidigt.
3. Blanda sedan dadelsmeten med mjölmixen. Tillsätt vaniljpulver, lite salt och eventuell sötning. Ställ degen in i kylen tills det är dags kavla ut.
Fyllning
1. Mixa dadlarna med vatten och kryddor, enligt ovan. Mixa mandlarna separat till ett grovt mjöl och sedan blanda sedan med dadelsmeten.
2. Blötlagd gärna mandlarna först eller blanchera snabbt i en kastrull med hett vatten, men då blir det inte rawfood.
Bullarna
1. Nu är det dags att kavla ut bulldegen mellan två ark bakplåtspapper, 5 mm blir lagom. Sätt sedan in i kylen igen en stund.
2. Bred ett ordentligt lager fyllning över bulldegen. Här kan du även strössla över finhackade nötter för extra smak och textur.
3. Rulla sedan försiktigt ihop degen med hjälp av bakplåtspappret. Sätt in rullen i kylen eller en kort stund i frysen så blir det enklare att skiva till snygga bullar.
4. Lägg bullarna i pappersformar och toppa med valfri topping till exempel kokos eller bipollen.
Tips x 3!
1. Det är lite pyssel med att mixa dadlarna och degen men när det väl är gjort är kanelbullarna superenkla att sno ihop.
2. Följer du inte rawfood superstrikt kan du rosta nötterna och havregrynen lätt i ugnen först. Det ger en extra fin smak.
3. Bullarna förvaras i kylen men går även bra att frysa in. Så passa gärna på att göra dubbel sats.
Ingredienser:
SEK 55 SEK 79
SEK 30 SEK 60
SEK 69 SEK 99
SEK 43 SEK 62
SEK 102 SEK 204
SEK 34 SEK 68
SEK 239 SEK 342
SEK 209 SEK 298
SEK 172 SEK 286
SEK 149
SEK 132 SEK 189
SEK 50 SEK 99
SEK 238 SEK 340
SEK 84 SEK 120
SEK 239 SEK 342
SEK 76 SEK 108
SEK 72 SEK 144
SEK 204 SEK 340
SEK 120 SEK 172
SEK 281 SEK 469
SEK 150 SEK 250
SEK 108 SEK 180
SEK 125 SEK 250
SEK 126 SEK 210
SEK 150 SEK 299
SEK 107 SEK 178
SEK 83 SEK 138
SEK 79 SEK 132
SEK 148 SEK 246
SEK 205 SEK 341
SEK 128 SEK 214