
Rosa Vegansk Pannacotta
Alla hjärtans dag! Unna din älskade med en välsmakande pannacotta med hallonsmak!
Ingredienser:
Gör såhär:
400 ml fet kokosgrädde*
1,5 dl tinade hallon
3/4 tsk agar agar
0,5 dl xylitol
Mörk choklad till garnering
Gör såhär:
Mixa de tinade hallonen och kokosmjölken i en mixer tills du får en len smet.
Placera en trasa/nötmjölkspåse över en kastrull och sila igenom din hallon-kokosblandning.
Vispa sedan i agar agar med socker och koka upp blandningen. Låt sjuda i 2-3 minuter och häll sedan din mix i små burkar.
Låt stå i kylen över natten.
Smält din choklad i vattenbad och häll ner över pannacottan, låt stå i kylen ytterligare 30 min.
Servera!
Tips! Vill du smaksätta pannacottan ytterligare eller göra flera lager - prova att smaksätta med något av våra frukt- eller bärpulver!
* Gör din egna kokosgrädde med kokosmjölkpulver (ger 400ml):
Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska.
Tillsätt 7-8 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt.
Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer.
Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt.
Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden.
Förvaras i kylskåp max fem dagar.
Tillsätt 7-8 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt.
Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer.
Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt.
Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden.
Förvaras i kylskåp max fem dagar.