Alla inlägg

Upplev smakerna av naturens sötma med Vegansk pannacotta

Upplev smakerna av naturens sötma med Vegansk pannacotta

Alla hjärtans dag närmar sig runt hörnet, och vad är mer romantiskt än att överraska någon du håller kär med en läcker Vegansk pannacotta? Följ med på en resa genom pannacottans ursprung och historia, och upptäck hur du kan laga en hälsosam och delikat dessert med en känsla av små, rosa moln.

Pannacotta - en italiensk delikatess

Pannacotta, som betyder "kokt grädde" på italienska, är en traditionell italiensk dessert med rötter som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ursprungligen härstammar pannacotta från Piemonte i norra Italien och har utvecklats till en populär efterrätt över hela världen. Den klassiska versionen av pannacotta är baserad på grädde, socker och gelatin, men dagens hälsomedvetna matälskare utforskar innovativa sätt att skapa läckra varianter.

Agar agar och kokosgrädde - grunden till en vegansk pannacotta

För dig som följer en rawfood- och hälsosam livsstil finns det alternativ till de traditionella pannacotta-recepten. Genom att ersätta gelatin med agar agar, och byta ut vanlig grädde mot kokosgrädde, får du inte bara en god smak utan även en hälsosam touch till din dessert. Det finns mycket spännande att utforska inom det veganska rawfood-köket, och denna veganska pannacotta är inget undantag.

Recept - Vegansk Pannacotta

För att förhöja kärleksnivån och romantiken i atmosfären på Alla hjärtans dag, kan du överraska din hjärtevän med vår rosa Veganska pannacotta.

Ingredienser

400 ml fet kokosgrädde
1 1/2 dl tinade hallon
3/4 tsk agar agar
1/2 dl xylitol
Mörk choklad till garnering

Gör så här

  1. Mixa de tinade hallonen och kokosgrädden i en mixer tills du får en len smet.
  2. Sila hallon-kokosblandningen över en kastrull.
  3. Vispa i agar agar och xylitol, koka upp blandningen och låt sjuda i 2-3 minuter.
  4. Häll mixen i små burkar och låt stå i kylen över natten.
  5. Smält chokladen i vattenbad och häll över pannacottan, låt stå i kylen i ytterligare 30 minuter.
  6. Servera och njut av denna kärleksfulla dessert!

Tips

Gör din egna kokosgrädde med kokosmjölkpulver, ca 400 ml

  1. Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska.
  2. Tillsätt 7-8 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer.
  3. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.
  4. Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden.
  5. Kokosgrädden förvaras i kylskåp max fem dagar.

Vegansk pannacotta - desserten med lika delar nyttigheter som smak

Gör Alla hjärtans dag minnesvärd med denna Veganska pannacotta, en hälsosam och kärleksfull dessert som får hjärtan att smälta. Inspireras av de fantastiska möjligheterna inom rawfood och hälsosam bakning, och ge din hjärtevän en smakupplevelse som är lika hälsosam som den är läcker!

Ingredienser till Vegansk pannacotta

Agar Agar pulver EKO 200g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 147 SEK 210
KÖP NU
Choklad Mörk 99% EKO 70g
Kort datum
Lovechock
Bäst före:
SEK 59
KÖP NU
Chokladknappar från Peru 70% EKO 100g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 55 SEK 79
KÖP NU
Hallonpulver Frystorkat EKO 100g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 188 SEK 268
KÖP NU
Kokosmjölk Pulver EKO 100g
31%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 41 SEK 59
Kokosmjölk Pulver EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 137 SEK 196
Xylitol EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 102 SEK 146
Xylitol Pulver EKO 500g
50%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 82 SEK 164
Chokladknappar från Peru 70% EKO 500g
30%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 244 SEK 349
Logga in
Har du kommit rätt?