Recept & Inspiration

Raw Chokladbark med frukt & nötter

Raw Chokladbark med frukt & nötter

Visste du att kakaoträdet egentligen heter Theobroma cacao och att det döptes av Carl von Linné? Namnet betyder faktiskt “gudarnas föda”, vilket är förståeligt då kakao är så gott!

Ekologisk raw kakao är den mest näringsrika kakaon som finns där alla näringsämnen är bevarade i råvaran. Det är alltså stor skillnad på att baka med raw ingredienser - sett till både smaken och näringsinnehållet.

Chokladbark tar 5 minuter att göra och är så gott! Gör med lite olika toppings för att pricka in hela familjens favoriter! 

Ingredienser: 

2 msk raw kakao 

100g kakaomassa

100g kakaosmör eller kokosolja virgin

1-1,5 msk honung/yaconsirap eller ca. 15g lucumapulver 

1 krm eko himalayasalt

Goda Toppings: 

Hasselnötter

Mandlar

Cashewnötter

Fikon

Dadlar

Kakaonibs

Gojibär

Bipollen

Himalaya Salt

Matchapulver 

Kokoschips

Frystorkade hallon

Gör såhär: 

1. Hacka kakaomassa och kakaosmör/kokosolja fint, smält försiktigt i vattenbad eller ettan på spisen räcker. Tillsätt sedan sötning och kakopulver. 

2. Förbered en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på bakplåtspappret så att chokladen inte rinner ut och blir för tunn. Fungerar också utmärkt att göra i en mindre form.

3. Häll ut chokladen på bakplåtspapper.

4. Toppa genast med frön, nötter, flingsalt & torkad frukt. 

5. Ställ i kyl eller frys en liten stund tills chokladen stelnar och plocka fram strax före servering. 

Ingredienser

Kakaomassa 100% EKO 500g
40%
SEK 100 SEK 166
KÖP NU
Kakaopulver 11% EKO 500g
40%
SEK 59 SEK 99
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 500ml
30%
SEK 66 SEK 94
KÖP NU
Honung Kallrörd EKO 300g
40%
SEK 72 SEK 120
KÖP NU
Lucuma Pulver EKO 125g
40%
SEK 52 SEK 86
KÖP NU
Kakaosmör EKO 500g
30%
Rawfoodshop
SEK 132 SEK 189
Yaconsirap EKO 250 ml
30%
Rawfoodshop
SEK 120 SEK 172
Himalaya Salt Finmalt 500g
39%
SEK 31 SEK 51

Toppings

Blåbär Frystorkade Hela EKO 50g
30%
SEK 81 SEK 116
KÖP NU
Logga in
Har du kommit rätt?