
Raw Chokladbark med frukt & nötter
Ekologisk raw kakao är den mest näringsrika kakaon som finns där alla näringsämnen är bevarade i råvaran. Det är alltså stor skillnad på att baka med raw ingredienser - sett till både smaken och näringsinnehållet.
Chokladbark tar 5 minuter att göra och är så gott! Gör med lite olika toppings för att pricka in hela familjens favoriter!
Ingredienser:
2 msk raw kakao
100g kakaomassa
100g kakaosmör eller kokosolja virgin
1-1,5 msk honung/yaconsirap eller ca. 15g lucumapulver
1 krm eko himalayasalt
Goda Toppings:
Gör såhär:
1. Hacka kakaomassa och kakaosmör/kokosolja fint, smält försiktigt i vattenbad eller ettan på spisen räcker. Tillsätt sedan sötning och kakopulver.
2. Förbered en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på bakplåtspappret så att chokladen inte rinner ut och blir för tunn. Fungerar också utmärkt att göra i en mindre form.
3. Häll ut chokladen på bakplåtspapper.
4. Toppa genast med frön, nötter, flingsalt & torkad frukt.
5. Ställ i kyl eller frys en liten stund tills chokladen stelnar och plocka fram strax före servering.