
Rosa Lava Muffins
Läckra lavamuffins färgade med fruktpulver och smaksatta med mjuk choklad i mitten.
Ingredienser:
Smet
1,2 dl glutenfritt mjöl t.ex. havremjöl eller teffmjöl
2 msk kokossocker
1 msk hallonpulver
1 msk jordgubbspulver
1 msk rödbetspulver
1/2 tsk bakpulver
1 nypa himalaya salt
1 chia/flax ägg
1/2 tsk vaniljpulver
0.6 dl kokosolja smält
1,2 dl vegan mjölk
Fyllning
8 rutor mörk choklad
Färska hallon
Frosting
100g vegansk färskost
1 dl sötin florsocker
1 tsk hallonpulver eller 10 färska hallon
Gör Såhär:
Gör chia ägget genom att blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten. Låt stå och svälla minst 10 min.
Blanda alla torra ingredienserna i en skål och blanda väl.
Tillsätt chiaägget och veganmjölken och blanda till en smet.
Sätt ugnen på 175°C. Smörj 4 st muffins formar och fyll dem med smeten. Lägg i 2 rutor choklad i mitten på varje muffins.
Grädda i 15 min och prova med en sticka om muffinsen är klara.
Blanda samman ingredienserna till frostingen och låt stå i kylskåp 30 min.
Spritsa på frostingen när muffinsen svalnat och garnera med hallon.
Smet
1,2 dl glutenfritt mjöl t.ex. havremjöl eller teffmjöl
2 msk kokossocker
1 msk hallonpulver
1 msk jordgubbspulver
1 msk rödbetspulver
1/2 tsk bakpulver
1 nypa himalaya salt
1 chia/flax ägg
1/2 tsk vaniljpulver
0.6 dl kokosolja smält
1,2 dl vegan mjölk
Fyllning
8 rutor mörk choklad
Färska hallon
Frosting
100g vegansk färskost
1 dl sötin florsocker
1 tsk hallonpulver eller 10 färska hallon
Gör Såhär:
Gör chia ägget genom att blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten. Låt stå och svälla minst 10 min.
Blanda alla torra ingredienserna i en skål och blanda väl.
Tillsätt chiaägget och veganmjölken och blanda till en smet.
Sätt ugnen på 175°C. Smörj 4 st muffins formar och fyll dem med smeten. Lägg i 2 rutor choklad i mitten på varje muffins.
Grädda i 15 min och prova med en sticka om muffinsen är klara.
Blanda samman ingredienserna till frostingen och låt stå i kylskåp 30 min.
Spritsa på frostingen när muffinsen svalnat och garnera med hallon.