Alla inlägg

Somrig cheesecaketårta med jordgubbar och rabarber 

Somrig cheesecaketårta med jordgubbar och rabarber 

Godaste sommartårtan gör du av en läcker nöt- och mandelbotten, en utsökt krämig fyllning av både färska och torkade jordgubbar samt späda rabarber. Sen toppar du hela härligheten med ännu fler färska bär! Somrigare än så blir inte denna cheesecake-liknande skapelse! Och bäst av allt - tårtan är helt raw och vegansk.

12 portioner

Du behöver:

Botten

10 dadlar medjool

1 ½ dl hasselnötter

1 ½ dl mandel

1 tsk kardemumma, mald

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

 

Fyllning

8 dl cashewnötter premium 

2 dl kokosgrädde

2 dl finhackad rabarber

2 dl färska jordgubbar 

1 dl kokosolja virgin

1 dl agavesirap, ljus  

2 msk citronjuice

½-1 dl frystorkade jordgubbar

1 msk pink pitayapulver, valfritt

½ tsk vaniljpulver                                                             

Garnera med: pistagenötter eller kokos i strimlor, färska jordgubbar, citronmeliss eller ätbara blommor och eventuellt ljus avagevesirap


 

Gör såhär:

  1. Blötlägg cashewnötterna i 4-5 timmar eller över natten. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna noga. 
  2. Klä bottenskivan av en springform med plastfolie eller bakplåtspapper.
  3. Hacka dadlarna grovt. Mixa nötter med kardemumma, vanilj och salt i en blender eller matberedare. Tillsätt dadlarna under fortsatt mixning tills du har en fast deg. Tryck ut degen i formen och ställ i frysen en stund.
  4. Nu är det dags att göra fyllningen. Mixa cashewnötter med övriga ingredienser tills blandningen är helt slät. Häll i formen och frys in igen en timme eller mer.
  5. Låt tårtan tina en kvart före servering och garnera med jordgubbar, pistagenötter och lite citronmeliss eller ätbara blommor. Avsluta med att ringla lite agavesirap om vi vill ha lite mer sötma. 

Tips! 

Har du ont om färska jordgubbar kan du toppa tårtan med kokos i strimlor och frystorkade jordgubbar. Eller endast hackade pistagenötter.

Tårtan kan med fördel förderedas en dag eller två i förväg eller frysas in i god tid. Garneringen lägger du på samma dag som tårtan ska avnjutas. Efter det håller tårtan så länge bären är fräscha.


Såhär gör du din egen kokosmjölk eller kokosgrädde

Trött på att bära hem konserverad kokosmjölk från affären? Du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk- eller grädde med vårt fantastiska kokosmjölkpulver? Det är ekologiskt och helt utan tillsatser.

Smart och extra hållbart - eller hur? Eftersom du då slipper "betala" för vattnet och dyra förpackningar.

Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:

Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller stavmixer. 

För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar

Kokosgrädde gör du på samma sätt. Men du minskar mängden vatten med en tredjedel. Eller tar motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.

Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.

Godaste sommartårtan gör du av en läcker nöt- och mandelbotten, en utsökt krämig fyllning av jordgubbar och rabarber. Sen toppar du hela härligheten med ännu fler färska bär! Och bäst av allt - tårtan är helt raw och vegansk.

Dadlar Medjool EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 239 SEK 342
KÖP NU
Dadlar Medjool EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 125 SEK 179
KÖP NU
Hasselnötter Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 239 SEK 342
KÖP NU
Hasselnötter Premium RAW EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 130 SEK 186
KÖP NU
Mandel Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 84 SEK 140
KÖP NU
Mandel Premium RAW EKO 500g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 129 SEK 184
KÖP NU
Mandel Premium RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 238 SEK 340
KÖP NU
Kardemumma Mald EKO 50g
49%
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 50 SEK 99
KÖP NU
Vaniljpulver EKO 10g
Kort datum
Herbaveda
Bäst före:
SEK 149
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 1000ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 111 SEK 159
KÖP NU
Kokosolja Virgin RAW EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 66 SEK 94
KÖP NU
Agave Sirap Ljus EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före: 2024-08-27
SEK 97 SEK 139
KÖP NU
Agave Sirap Mörk EKO 500ml
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 83 SEK 118
KÖP NU
Jordgubbar Frystorkade bitar EKO 50g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 109 SEK 156
KÖP NU
Jordgubbar Frystorkade Skivor EKO 50g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 111 SEK 159
KÖP NU
Cashewnötter Delade RAW EKO 1kg
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 209 SEK 298
KÖP NU
Dadlar Medjool EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2024-05-12
SEK 205 SEK 342
Hasselnötter RAW EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 204 SEK 340
Mandel Premium RAW 1kg
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 150 SEK 250
Mandel RAW 1kg
50%
Kort datum
Save The Food
Bäst före:
SEK 125 SEK 250
Citron Juice EKo 1 liter
30%
Kort datum
La Bio Idea
Bäst före:
SEK 83 SEK 118
Pink Pitaya Pulver 100g
30%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 111 SEK 159
Cashewnötter Delade Premium RAW 1kg
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 148 SEK 246
Cashewnötter Delade Premium RAW 500g
40%
Kort datum
Rawfoodshop
Bäst före:
SEK 72 SEK 120
Cashewnötter Delade RAW EKO 1kg
40%
Kort datum
Save The Food
Bäst före: 2023-11-24
SEK 179 SEK 298
Logga in
Har du kommit rätt?