• Gratis frakt över 500kr.
  • Snabb leverans.

Varukorgen

Varukorgen är tom.

Algknäcke på arame och kelp


ARAME OCH KELPKNÄCKE

Knäckebröd med sjögräs? Ja! Det här knäckebrödet är fullt av nyttiga alger. Havets sallad, som algerna brukar kallas, innehåller mängder av nyttiga mineraler och spårämnen som vi människor behöver, och dessutom gillar smaken av! 

 

Ingredienser:

till 2 plåtar

½ dl pumpafrön

½ dl linfrön gula

eller bruna linfrön

½ dl chiamjöl

1 dl svarta sesamfrön

1 dl riven kokos

2 dl rismjöl brunt

2 dl hirs

1 tsk kelp

eller Himalaya salt

1 näve aramealger eller dulseflakes

1 msk kokosolja

Gör såhär:

1. Blötlägg aramealgerna i lite vatten.

2. Skölj hirsen i ljummet vatten. Koka upp 1 liter vatten. Låt hirsen koka utan lock i cirka 20 minuter till en gröt. Ställ åt sidan och låt svalna av något.

3. Sätt ugnen på 120 grader.

4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka algerna och tillsätt smält kokosolja. Låt vila 10 minuter. Blanda i hirsgröten till en deg.

5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, cirka 2 mm tjock. Dra av översta bakplåtspappret. Skär i mindre rektangulära bitar. Smaksätt gärna med lite flingsalt. 

6. Grädda 80-90 minuter tills knäcket känns sprött. Vänd gärna mot slutet och låt det torka på ett galler. Förvaras torrt. Håller sig upp till en månad.


 

INGREDIENSER

Arame Alger 30g
78,00 kr
Kelp Pulver EKO 100g
61,00 kr
Pumpakärnor EKO 300g
-20% OFF
Price reduced from 51,00 kr to 40,80 kr
Rismjöl Brunt EKO 500g
-30% OFF
Price reduced from 44,00 kr to 30,80 kr