• Fri frakt över 500kr
  • Snabb leverans

Varukorgen

Varukorgen är tom.

Vegansk raw mangoparfait

Superenkel glass som mixas ihop på några minuter men bjuder på en smakexpolosion av finaste mangon. Serveras med bär och kokosflingor!


Du behöver

6 portioner

250 g torkad mango

5 msk kokosmjölkpulver blandat med 4 dl vatten eller vegansk vaniljsås

½ dl ljus agavesirap eller annan sötning, valfritt

1 tsk vaniljpulver

1 msk citronjuice

Servera med:

citronmeliss, färska bär och riven kokosnöt



Gör så här:

1. Lägg mangon i rikligt med vatten över natten. Häll av vattnet men spar det - det är verkligen gott som sötning och smakförstärkare i smoothies eller till fruktsallad.

2. Mixa mangon med övriga ingredienser till en slät smet i en blender eller mixer. Smaka gärna av med lite mer citron, sötning och vanilj så glassen blir som du vill ha den.

3. Häll smeten i en glassmaskin eller lägg i en burk i frysen. Rör om varje halvtimme tills glassen är klar.

4. Servera lätt upptinad med citronmeliss, färska hallon eller andra bär och riven kokos. Supergott med en klick äkta vaniljsås - se vårt recept här.




Såhär gör du din egen kokosmjölk

Trött på att bära hem konserverad kokosmjölk från affären? Du vet väl att du kan göra din egen kokosmjölk- eller grädde med vårt fantastiska kokosmjölkpulver? Det är ekologiskt och helt utan tillsatser.

Smart och extra hållbart - eller hur? Eftersom du då slipper "betala" för vattnet och dyra förpackningar.

Så här gör du för att få motsvarande en burk/förpackning kokosmjölk på 400 ml:

Måtta upp 4 dl kallt vatten i en glasburk eller flaska. Tillsätt knappt 5 msk kokosmjölkpulver och skaka/vispa ordentligt. Du kan du också göra detta i en blender, matberedare eller med stavmixer. 

För att för en rikare "mjölk" kan du hälla i lite extra pulver. Du kan också tillsätta en nypa salt om du så önskar.

Kokosgrädde gör du på samma sätt. Minska mängden vatten med en tredjedel. Eller ta motsvarande 4 dl vatten till 7-8 msk kokosmjölkpulver.

Grädden använder du i grytor och efterrätter precis som vanligt. Däremot kan du inte vispa din hemmagjorda kokosgrädde såsom man kan göra med burkgrädden. Förvaras i kylskåp max fem dagar.

INGREDIENSER

Agave Sirap Ljus EKO 500ml
72,00 kr
Kokos Riven Premium RAW EKO 200g
-30% OFF
Price reduced from 36,00 kr to 25,20 kr
Vaniljpulver EKO 10g
104,00 kr
Mango EKO 500g
-20% OFF
Price reduced from 137,00 kr to 109,60 kr
Kokosmjölk Pulver EKO 500g
-20% OFF
Price reduced from 195,00 kr to 156,00 kr
Mango Frystorkad EKO 50g
-20% OFF
Price reduced from 72,00 kr to 57,60 kr
Mango EKO 250g
-40% OFF
Price reduced from 109,00 kr to 65,40 kr