- Gratis frakt över 500kr.
- Snabb leverans.
Pumpa- & Solrosfrallor
Saftiga och glutenfria frallor med färsk pumpa och solros- och pumpafrön.
Ingredienser:
5 grovt rivna butternut squash
1 msk fiberhusk
5dl vatten
1dl kikärtsmjöl
1dl quinoamjöl
1dl rismjöl
1 tsk xantangummi
1 tsk flingsalt
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor + till topping
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Rör ihop fiberhusk och vatten och låt dra i 10 minuter
3. Tillsätt riven pumpa/squash, salt och kärnor och rör ihop.
4. Tillsätt xantangummi och mjöl, lite i taget.
5. Rör samman degen med handmixer med degkrok
6. Fukta händerna och forma 8-10 frallor och lägg på bakplåten.
7. Häll pumpa och solroskärnor över frallorna
8. Baka i ugnen 45-50 minuter.
9. Klara att servera!