• Fri frakt över 500kr
  • Snabb leverans!

Varukorgen

Varukorgen är tom.

Raw Morotskaka


Saftig raw morotskaka med frosting som är vegansk, glutenfri och utan raffinerat socker, en hälsosam och läcker dessert som alla kan njuta av. 

Ingredienser:

Morotskakan ca 12 bitar

6 dl rivna morötter

3,5 dl valnötter

2.5 dl medjool dadlar, urkärnade

2.5 dl riven kokos

1 tsk kanel

1/2 tsk ingefärspulver

1/4 tsk muskot mald

1 nypa salt



Cashew Frosting:

2.5 dl cashewnötter

0.6 dl vatten

3 msk sötning, tex lönnsirap el yaconsirap

1 tsk vaniljpulver

juice av 1/2 citron

1 nypa salt

0.8 dl kokosolja virgin, smält

1 msk morotspulver




Till garnering:

Valnötter, rivna morötter, morotspulver

1. Klä en rund eller fyrkantig form med bakplåtspapper.

2. Riv morötterna grovt.

3. Häll valnötter och urkärnade dadlar i en matberedare och mixa till en massa. Inte för länge utan precis så att den "klistras" ihop.

4. Tillsätt morötter, riven kokos och kryddorna samt salt. Mixa igen tills morötterna är väl inblandade i smeten.

5. Pressa ut smeten i bakformen och sätt sen in den i frysen medans du gör frostingen.

6. Häll cashewnötter, vatten, sötning, vanilj, morotspulver, salt och citronjuice i en mixer. Mixa tills den är krämig.

7. Tillsätt den smälta kokosoljan och mixa igen.

8. Ta ut kakan ur frysen och häll på frostingen. Bred ut den över hela kakan. Täck och sätt in i frysen ca 2 timmar.

9. Kakan ska sen tas ur formed och ta bort bakplåtspappret. Dekorera med valnötter, rivna morötter och låt sen stå ca 15 min i rumstemperatur innan servering.

 

Ingredienser

Kanelpulver Ceylon EKO 100g
-20% OFF
Price reduced from 47,00 kr to 37,60 kr
Valnötter Premium RAW EKO 500g
-30% OFF
Price reduced from 139,00 kr to 97,30 kr
Kokos Riven Premium RAW EKO 200g
-30% OFF
Price reduced from 42,00 kr to 29,40 kr
Morotspulver EKO 100g
-20% OFF
Price reduced from 59,00 kr to 47,20 kr