- Fri frakt över 500kr
- Snabb leverans
Somrig vegansk cheesecake med jordgubbar och rabarber
Godaste sommartårtan gör du av en läcker nöt- och mandelbotten, en utsökt krämig fyllning av både färska och frystorkade jordgubbar samt späda rabarber. Sen toppar du hela härligheten med ännu fler färska bär! Somrigare än så blir inte detta cheesecake-liknande skapelse! Och bäst av allt - tårtan är helt raw och vegansk.
10-12 portioner
Du behöver:
Botten
10 medjooldadlar, urkärnade
1 ½ dl hasselnötter
1 ½ dl mandel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Fyllning
8 dl cashewnötter
2 dl kokosgrädde
2 dl finhackad rabarber
2 dl färska jordgubbar
1 dl kokosolja
1 dl agavesirap
2 msk citronjuice
½-1 dl frystorkade jordgubbar
1 msk pink pitayapulver, för färgens skull (valfritt)
½ tsk vaniljpulver
Garnera med:
pistagenötter eller kokosflakes
färska jordgubbar
citronmelis eller ätbara blommor
ljus avagavesirap
Gör såhär:
1. Blötlägg cashewnötterna i 4-5 timmar eller över natten. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna noga.
2. Klä bottenskivan av en springform med plastfolie eller bakplåtspapper.
3. Hacka dadlarna grovt. Mixa nötter med kardemumma, vanilj och salt i en blender eller matberedare. Tillsätt dadlarna under fortsatt mixning tills du har en fast deg. Tryck ut degen i formen och ställ i frysen en stund.
4. Nu är det dags att göra fyllningen. Mixa cashewnötter med övriga ingredienser tills blandningen är helt slät. Häll i formen och frys in igen en timme eller mer.
5. Låt tårtan tina en kvart före servering och garnera med jordgubbar, pistagenötter och lite citronmelis eller ätbara blommor. Avsluta med att ringla lite agavesirap.